Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Επιτακτικές αλλαγές στα πανεπιστήμια ζητούν οι πρυτάνεις

Oι πρυτάνεις στη σημερινή τους συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, κ.Αρβανιτόπουλο ζήτησαν την έγκριση του προϋπολογισμού των πανεπιστημίων από τις συγκλήτους και όχι από τα συμβούλια διοίκησης, όπως ορίζει ο νέος νόμος. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και οι πρυτάνεις τόνισαν ότι ελπίζουν πως θα παραταθεί ή θα αποδεσμευθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των συμβουλίων διοίκησης, από τον προϋπολογισμό. 

Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου σε δηλώσεις της ανέφερε πως η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από το υπουργείο Παιδείας, ενώ κάλεσε τα Πανεπιστήμια να προχωρήσουν άμεσα στην προκήρυξη εκλογών.

Από την πλευρά του ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων και πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τρ. Αλμπάνης, διευκρίνισε μεταξύ άλλων πως η συζήτηση αναφορικά με το θέμα της επίλυσης των προβλημάτων των Πανεπιστημίων έγινε σε θετικό κλίμα. 

Ειδικότερα συζητήθηκε το θέμα των οικονομικών προβλημάτων και ιδιαίτερα το θέμα του προϋπολογισμού των Ιδρυμάτων. 

Συγκεκριμένα τα Ιδρύματα οφείλουν να ολοκληρώσουν ως τις 15 Ιανουαρίου τις εκλογές, προκειμένου να γίνει η χρηματοδότηση μέσω των νέων συμβουλίων, όπως επιτάσσει ο νέος νόμος.

Ο κ. Αλμπάνης δήλωσε «Είπαμε να ξεμπλοκαριστεί το ζήτημα του προϋπολογισμού από τις εκλογές των μελών των συμβουλίων». 

«Περιμένουμε να ληφθεί πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Προτείναμε λύσεις για εκείνα τα πανεπιστήμια που δεν θα έχουν συμβούλια διοίκησης ως τις 15 Ιανουαρίου», συμπλήρωσε ακόμη.

Ακόμη η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, επεσήμανε , σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για τα Πανεπιστήμια και τη χρηματοδότησή τους, ότι τόσο η ίδια όσο και ο αναπληρωτής υπουργός υποστηρίζουν ότι πρέπει να υλοποιηθεί ο νόμος σε όλα τα επίπεδα. Ορισμένα Πανεπιστήμια έχουν ήδη ορίσει και προχωρήσει στις εκλογές ενώ πρέπει να προχωρήσουν και τα υπόλοιπα.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: