Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Δριμύτατη διαμαρτυρία των Συνταξιούχων Δασκάλων Ιωαννίνων

Υπόμνημα διαμαρτυρίας για τη διακοπή της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έστειλε προς τον Πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμου, τους αρμόδιους υπουργούς και τους πολιτικούς αρχηγούς ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων. 
«Δεν περιμέναμε μετά από την περικοπή του μισθού μας και τα χαράτσια, ότι θα μας αφαιρούσατε και το δικαίωμα να επισκεπτόμαστε δωρεάν τους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και να παίρνουμε τα φάρμακά μας», τονίζεται στο υπόμνημα. Οι συνταξιούχοι δάσκαλοι επισημαίνουν ότι ο αριθμός των γιατρών που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΠΥ δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων. 
Επίσης θίγουν και ένα άλλο θέμα, αυτό της εξέτασης ασθενών στα Νοσοκομεία από καθηγητές: «Μέχρι που ψηφίστηκε ο νέος Νόμος για την Υγεία, είχαμε και μεις την τύχη να μας εξετάζουν μερικοί καθηγητές στα Νοσοκομεία, σε πρωϊνό ιατρείο ή απογευματινό με επίσκεψη 60-90 ευρώ. 

Με το νέο νόμο που ψηφίσατε κ. Λοβέρδο, μας αφαιρέσατε αυτό δικαίωμα, γιατί επιτρέψατε στους Πανεπιστημιακούς γιατρούς να ανοίξουν ιδιωτικά ιατρεία με επίσκεψη 100-150 ευρώ. Έτσι οι καθηγητές δεν ευκαιρούν … πλέον, να εξετάζουν στο Νοσοκομείο, γιατί έχουν να διδάξουν, να χειρουργήσουν και να μαζέψουν πελατεία,… για τα ιδιωτικά τους ιατρεία». 
Καταλήγοντας στο υπόμνημά του – το οποίο προήλθε από γενική συνέλευση των μελών του- ο Σύνδεσμος, καλεί την Κυβέρνηση να εξυγιάνει το σύστημα, με εξοικονόμηση χρημάτων από τους μεγαλογιατρούς, τις πλασματικές εφημερίες, τις τηλεφωνικές και τις εφημερίες ετοιμότητας τους. 

Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: