Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Στον… πάγο από σήμερα έως την Τρίτη η Ήπειρος


«Παγώνει» από σήμερα η Ήπειρος και κυρίως η περιοχή των Ιωαννίνων, αφού η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη και κατά 10 βαθμούς (!), με αποτέλεσμα στα ορεινά να χιονίσει, ενώ στο λεκανοπέδιο να επικρατούν συνθήκες… πολικού ψύχους! Μάλιστα, η Δευτέρα αναμένεται να είναι η πιο κρύα ημέρα του χειμώνα, ενώ το σκηνικό του καιρού θα είναι το ίδιο άσχημο και σε άλλες περιοχές, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στα Γιάννινα σήμερα, Σάββατο θα βρέχει με τη θερμοκρασία να φθάνει έως και τους 5 βαθμούς. Ωστόσο, από αύριο Κυριακή μέχρι την Τρίτη σταδιακά ο υδράργυρος θα υποχωρήσει και θα πέσει ακόμη και στους -8! Συγκεκριμένα, την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από -5 έως 1 βαθμό Κελσίου. Τη Δευτέρα, μετά από λίγες νεφώσεις το πρωί, ο ουρανός θα καθαρίσει, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως -1 βαθμό. Ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Τρίτη, με την μέγιστη θερμοκρασία να ανεβαίνει κάπως, στους 2 βαθμούς. Πάντως, σύμφωνα με τις έως και χθες ενδείξεις, χιόνια στο Λεκανοπέδιο ίσως πέσουν από την Τετάρτη και μετά, όταν ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 0 έως 3 βαθμούς.
Στα ορεινά… 
Στα ορεινά των Ιωαννίνων το μόνο βέβαιο είναι, ότι κάτοικοι και επισκέπτες θα… απολαύσουν το χιόνι! Στο Μέτσοβο, το Σαββατοκύριακο προβλέπεται διαρκής χιονόπτωση, με τη θερμοκρασία να μην πέφτει κάτω από τους 0 βαθμούς. Όμως, ολική αλλαγή θα υπάρξει από τη Δευτέρα, όταν και ο υδράργυρος θα πέσει 12 ολόκληρους βαθμούς! Έτσι, από μεθαύριο έως και την Τετάρτη, το Μέτσοβο αναμένεται να… παγώσει, αφού η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη και στο -12! Στην Κόνιτσα, για σήμερα προβλέπεται ασθενής βροχή έως το απόγευμα, όμως από την Κυριακή θα πέσει και εκεί η θερμοκρασία, η οποία την Τρίτη θα μειωθεί και στους -7.

Στις άλλες πόλεις…
Στις άλλες μεγάλες πόλεις της Ηπείρου η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή. Σήμερα στην Ηγουμενίτσα θα βρέχει κατά διαστήματα, όμως από αύριο έως και την Τρίτη ο υδράργυρος θα πέσει στον -1 βαθμό! Στην Άρτα το σκηνικό του καιρού θα είναι ίδιο, με τη μόνη διαφορά ότι για σήμερα προβλέπονται καταιγίδες, ενώ από τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα πέσει ακόμη και στους -3. Τέλος, η Πρέβεζα θα πληγεί λιγότερο από όλες τις πόλεις της Ηπείρου, αφού το Σαββατοκύριακο θα βρέχει ελαφρά, ενώ από την άλλη εβδομάδα η μικρότερη θερμοκρασία θα είναι γύρω στο 0 που προβλέπεται να σημειωθεί την Τρίτη.

Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: