Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ήλιος με… δόντια όλη την εβδομάδα στην Ήπειρο

Σε κλοιό παγετού βρίσκεται από χθες ολόκληρη η Ήπειρος, αφού επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα συνεχιστούν και σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Σήμερα στα Γιάννινα αν και θα υπάρχει ηλιοφάνεια, το θερμόμετρο δεν θα ανέβει πάνω από τους -1 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο υδράργυρος το πρωί και το βράδυ θα πέσει στους  -18! Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ισχυρό παγετό, ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός, γι’ αυτό και η προσοχή των πολιτών και των οδηγών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. 
Αύριο Τρίτη δεν προβλέπεται αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, αφού το θερμόμετρο θα παραμείνει κολλημένο αρκετά κάτω από το μηδέν. Ήλιος με… δόντια και την Τετάρτη, όμως σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις από την Πέμπτη θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει ο υδράργυρος και να έρχονται βροχές. 
Πολικές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν ιδιαίτερα στα ορεινά των Ιωαννίνων, με κύριο χαρακτηριστικό το δριμύ ψύχος και τον παγετό. Στο Μέτσοβο μάλιστα σήμερα και αύριο ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει στους -18 βαθμούς! 

Στις άλλες πόλεις
Χαμηλές θερμοκρασίες προβλέπονται και στις άλλες πόλεις της Ηπείρου.
• Συγκεκριμένα, σήμερα στην Άρτα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ίδια επίπεδα θα παραμείνει και τις επόμενες δυο μέρες.
• Στην Ηγουμενίτσα οι προβλέψεις για σήμερα κάνουν λόγο για συννεφιά με το θερμόμετρο να πέφτει στους -3 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο Τρίτη θα υποχωρήσει άλλους 3 βαθμούς και θα πέσει στους -6. 
• Στην Πρέβεζα τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα, αφού ο υδράργυρος δεν θα ακολουθήσει την μεγάλη πτωτική πορεία των υπόλοιπων πόλεων. Σήμερα το θερμόμετρο δεν θα πέσει κάτω από το μηδέν, ενώ αύριο θα είναι η πιο κρύα μέρα για την Πρέβεζα, αφού ο υδράργυρος θα πέσει στους -3.


Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: