Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Σύστημα εντοπίζει τους φίλους σας μέσω ήχων και οσμών...

Τα Sound Perfume γυαλιά πρόκειται για ένα nerdy αξεσουάρ που θα σας προσδώσουν όχι μόνο το προσωπικό σας ήχο, αλλά και την δικιά σας αρωματική υπογραφή. Η παράξενη συσκευή αναπτύχθηκε από μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Keio στο Τόκιο για τη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ φίλων και γνωστών. Χρησιμοποιώντας το Sound Perfume glasses και μια εφαρμογή η οποία είναι ενεργή στο κινητό σας και συνδέεται με τα γυαλιά μέσω Bluetooth, το σύστημα δημιουργεί ένα μοναδικό ήχο και άρωμα για κάθε έναν από τους φίλους σας.

Η συσκευή αυτή διαθέτει δύο μικρά ηχεία και ένα αρωματικό module το οποίο περιέχει οκτώ είδη αρωμάτων. Όταν ο χρήστης συναντά κάποιον που χρησιμοποιεί την εν λόγω συσκευή, τότε επιλέγει έναν ξεχωριστό διακριτικό προσωπικό ήχο, αλλά και μυρωδιά για το συγκεκριμένο άτομο. Κάθε φορά που θα τον ξανασυναντά, τότε το τηλέφωνο θα τον αναγνωρίζει όταν βρίσκεται τριγύρω και θα αναπαράγει τον ήχο και θα απελευθερώνει την αντίστοιχη μυρωδιά που έχει επιλεγεί.

Αν και είναι λιγάκι δύσκολο να φανταστεί κανείς να φοράει κάποιος αυτά τα αστεία γυαλιά, πόσο μάλλον να είναι και κάτι το διαδεδομένο, το σίγουρο είναι ότι η όλη ιδέα φέρνει ένα αρκετά ενδιαφέρον «αισθητηριακό» κοινωνικό τεχνολογικό σύστημα. Οι μυρωδιές είναι κατά πολύ στενά συνδεδεμένες με την μνήμη, για αυτό άλλωστε και όταν μυρίσετε κάτι μπορεί να θυμηθείτε κάποιο γεγονός ή ένα πρόσωπο το οποίο ίσως έχετε και πολλά χρόνια να δείτε.

Το concept αυτό χρησιμοποιεί αυτού του είδους την σύνδεση για να δημιουργεί μοναδικούς μνημονικούς συνδέσμους μεταξύ των ανθρώπων.


Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: