Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Διαμαρτυρία με... τα παπούτσια στο χέρι


Περίπου 150 άνθρωποι κράτησαν σήμερα τα παπούτσια τους στο χέρι κουνώντας τα έξω από την κατοικία του Γερμανού προέδρου Κρίστιαν Βουλφ θέλοντας έτσι να δείξουν την δυσαρέσκειά τους προς το πρόσωπό του, μιμούμενοι μια κίνηση που συνηθίζεται στον αραβικό κόσμο.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο πεζοδρόμιο μπροστά από την προεδρική κατοικία και οργανώθηκαν μέσω του Facebook με σλόγκαν τους: «Δείξτε στον Βουλφ τα παπούτσια σας- Ένα παπούτσι για εσάς κύριε Πρόεδρε!»



«Θέλουμε μόνο να κρατήσουμε ψηλά τα παπούτσια μας, όχι να τα πετάξουμε», είπε ένας από τους διαδηλωτές, ο Γιούργκεν Γιάνεν, αναφερόμενος στο περιστατικό του 2008 όταν ένας οργισμένος Ιρακινός δημοσιογράφος πέταξε ένα παπούτσι του στον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

Ο Γερμανός πρόεδρος δέχεται δριμεία κριτική τις τελευταίες εβδομάδες αφότου έγινε γνωστό ότι, όταν ήταν πρωθυπουργός του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, απέκρυψε ένα στεγαστικό δάνειο το οποίο είχε λάβει από την σύζυγο εύπορου φίλου του.

Επιπλέον, ο Βουλφ ενεπλάκη και σε διαμάχη με την μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Bild για ένα τηλεφώνημά του με το οποίο επιχείρησε να επηρεάσει τον εκδότη της να μην δημοσιεύσει τις πληροφορίες για το δάνειο.

Παρότι ο ρόλος του προέδρου είναι ουσιαστικά τυπικός, το σκάνδαλο πλήττει και την καγκελάριο Μέρκελ που τον πρότεινε για τη θέση αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: