Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Νεκροί και τραυματίες από πυροτεχνήματα και κροτίδες


Τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν στην Ιταλία, για τον εορτασμό της έλευσης του 2012, προκάλεσαν δυο θανάτους και 561 τραυματισμούς. Ο τραγικός απολογισμός παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με πέρυσι, όταν οι τραυματίες ήταν τετρακόσιοι ενενήντα οκτώ, παρά το ότι πόλεις όπως το Μιλάνο, το Τορίνο η Βενετία και το Μπάρι είχαν απαγορεύσει, φέτος, την χρήση πάσης φύσεως βεγγαλικών.
Εβδομήντα δυο απο τους φετινούς τραυματίες είναι ηλικίας κάτω των δώδεκα ετών. Στην ιταλική πρωτεύουσα, όπου, συνολικά, τραυματίστηκαν 72 άτομα, ένας άνδρας 31 ετών έχασε την ζωή του και η ανήλικη κόρη του τραυματίσθηκε σοβαρά από έκρηξη πυροτεχνημάτων που σημειώθηκε μέσα σε διαμέρισμα, στην απόκεντρη περιοχή Σαν Μπαζίλιο.

Τα πρώτα στοιχεία των ερευνών κάνουν αναφορά σε "αλυσιδωτή και ανεξέλεγκτη έκρηξη πυροτεχνημάτων στο εσωτερικό του διαμερίσματος".

Στο Μιλάνο, ένας άνδρας τραυματίσθηκε σοβαρά στο χέρι, χάνοντας τρία δάκτυλα, κατά την προσπάθειά του να ανάψει ένα μεγάλο βεγγαλικό.

Στη δε Νάπολη, όπου παράγονται τα περισσότερα πυροτεχνήματα (συμπεριλαμβανομένου και του φετινού, πιο γνωστού προϊόντος της παράνομης αγοράς, που βαπτίσθηκε "σπρέντ") πενήντα δυο τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της πόλης και άλλοι είκοσι δυο σε εκείνα της ευρύτερης περιφέρειας.

Στην περιοχή Κασαντρίνο, της μεγαλούπολης του ιταλικού Νότου, ιδιοκτήτης εστιατορίου έχασε την ζωή του από την έκρηξη βεγγαλικών που προσπάθησε να ανάψει μπροστά στην είσοδο του καταστήματός του. Σύμφωνα με τα μέχρι στοιχεία των καραμπινιέρων, τα εν λόγω βεγγαλικά, περιείχαν και φυσίγγια, διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών.


Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: