Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ζει με σφαίρα στον εγκέφαλο του εδώ και 82 χρόνια


Παραμένει σφηνωμένη στον εγκέφαλο του για περισσότερο από ογδόντα χρόνια, πολύ περισσότερο δηλαδή από όσο έχει τα δόντια του. Άντρας στη Ρωσία που δέχτηκε πυροβολισμό όταν ήταν τριών ετών εξακολουθεί να ζει ακόμα και σήμερα με τη σφαίρα στον εγκέφαλο του και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι δεν του έχει προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα.
Αντιθέτως μάλιστα ο άντρας έχει βραβευτεί ως μηχανολόγος κερδίζοντας κρατικό βραβείο για τα επιτεύγματα του. Η σφαίρα που δέχτηκε από τον αδερφό του πέρασε από τη μύτη του και στη συνέχεια κατέληξε στον εγκέφαλο του. Οι γιατροί τότε δεν την αφαίρεσαν από φόβο μήπως προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά. Το θέμα όμως επανήλθε στο προσκήνιο πρόσφατα όταν ο άντρας υπεβλήθη σε επέμβαση καρδιάς. 

Οι γιατροί σε καρδιολογικό κέντρο της Ρωσίας εντόπισαν τη σφαίρα κάνοντας ακτινογραφία και διαπίστωσαν ότι δεν είχε του προκαλέσει όλα αυτά τα χρόνια το παραμικρό νευρολογικό πρόβλημα. Μάλιστα αποφάσισαν να αφήσουν τη σφαίρα εκεί που είναι καθώς απέκλεισαν το ενδεχόμενο να αποβεί επικίνδυνη έπειτα από τόσα χρόνια.




Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: