Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Σπεύδουν να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες σε 48 ώρες


Μετά από δύο μήνες σχεδόν απόλυτης απραξίας, ο πρωθυπουργός επιχειρεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες στο μέτωπο της οικονομίας.  Υπό το βάρος των συνεχών τελεσιγράφων, από Βερολίνο, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, ότι δε θα δοθεί ούτε ένα ευρώ αν δεν προχωρήσουν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και δε ληφθούν μέτρα για να κλείσει η μαύρη τρύπα του 2011, ο Λ. Παπαδήμος συναντήθηκε με τον Ευ. Βενιζέλο, με στόχο να επισπεύσουν τις αποφάσεις.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούν να παρουσιάσουν ένα συνολικό πακέτο προτάσεων στα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, επιδιώκοντας να δείξουν αυτό που επιθυμούν και οι δανειστές μας, δηλαδή ότι υπάρχει συναίνεση και αποδοχή στις προωθούμενες πολιτικές. 

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε εν αναμονή της έλευσης του Γενικού Διευθυντή του IIF Τσαρλς Νταλλάρα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι με εξαίρεση τους διαχειριστές των funds (που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα) η συμφωνία είναι αρκετά κοντά στο να κλείσει.

Επίσης, Παπαδήμος και Βενιζέλος βρίσκονται με το βλέμμα στην έλευση των επικεφαλής της τρόικας, η οποία θα καθυστερήσει μερικές μέρες. Οι δανειστές μας έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα έρθουν στην Αθήνα μόνο εάν έχουν ήδη αποφασιστεί οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και όχι για να συζητήσουν αυτές.

Οι εξελίξεις σε αυτά τα μέτωπα είναι καθοριστικές και για την πορεία, αλλά και τη σύνθεση της κυβέρνησης στο δρόμο προς τις κάλπες, όποτε και αν αποφασιστεί να ανοίξουν αυτές.


Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: