Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Στις 21 Μαΐου με Έκθεση ξεκινούν οι Πανελλαδικές

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν τη Δευτέρα 21 Μαΐου οι Πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β') για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. 
Οι Πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α') θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου με το ίδιο μάθημα. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί στα μέσα Ιουνίου.  Οι επαναληπτικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν στις 11 Ιουνίου.

Η συμμετοχή…
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας θα είναι ενιαία για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και η προθεσμία ορίζεται από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. 
Σε κοινή προθεσμία (θα ανακοινωθεί άμεσα) θα υποβληθούν και τα Μηχανογραφικά Δελτία των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β). 
Όσοι μαθητές της Γ' τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ επιθυμούν να μην συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις, μπορούν στο ίδιο διάστημα, (10-28 Φεβρουαρίου), να υποβάλλουν στο σχολείο που φοιτούν σχετική υπεύθυνη δήλωση. 

Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: