Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Παράταση 20 ημερών για την τελική συμφωνία για το κούρεμα - Στις 13 Φεβρουαρίου η Ελλάδα θα υποβάλλει την προσφορά της για το PSI


Σκληρό πόκερ και διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες στις Βρυξέλλες. Όπως φάνηκε από την άυτπη ενημέρωση που έγινε από συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, το πρώτο απτό αποτέλεσμα είναι η απόφαση να δοθεί μια 20ήμερη παράταση στην Ελλάδα.
Λένε ότι η χώρα μας πήρε προθεσμία έως τις 13 Φεβρουαρίου να καταθέσει την επίσημη πρόταση για την οριστικοποίηση της ανταλλαγής ομολόγων στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Στην άτυπη ενημέρωση που έγινε από συνεργάτες του κ. Βενιζέλου που βρίσκονται μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Eurogroup, αναφέρθηκε ότι επι της ουσίας η συζήτηση για το PSI και το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας ολοκληρώθηκε και ήταν ουσιαστική και εποικοδομητική.

Αποφασίσθηκε να συνεχισθούν εντατικά οι διαβουλεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο της απόφασης της 26.10 με στόχο η επίσημη προσφορά να γίνει μέχρι 13 Φεβρουαρίου.

Η ολοκλήρωση του PSI συνδέεται βεβαίως με την πρόοδο που πρέπει να επιτευχθεί ως προς το νέο πρόγραμμα.

Ούτε ένα σεντ παραπάνω από τα 130 δισ για τη νεα δανειακή σύμβαση

Νωρίτερα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης διεμήνυσαν στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ότι η Αθήνα δεν θα πρέπει να περιμένει αύξηση του υφιστάμενου σχεδίου διάσωσης παρά την επιδείνωση της οικονομίας, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Όπως αναφέρουν, οι βασικοί πιστωτές, όπως η Γερμανία, έχουν ξεκαθαρίσει ότι το συμφωνημένο δάνειο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ "δεν θα αυξηθεί κατά ούτε ένα ευρώ" και τυχόν ελλείψεις θα πρέπει να καλύπτονται είτε από νέα μέτρα λιτότητας ή με μεγαλύτερες ζημιές από την πλευρά των πιστωτών του ιδιωτικού τομέα. 

"Παρόμοια στάση υιοθετεί και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει περισσότερα χρήματα πέρα από το δεύτερο δάνειο στο πλαίσιο της συμφωνίας του Οκτωβρίου".

Ένας δεύτερος αξιωματούχος δηλώνει εξάλλου ότι οι υπουργοί Οικονομικών περιμένουν την έκθεση της τρόικας, ενώ την ίδια στιγμή το ΔΝΤ θα πρέπει να ολοκληρώσει μια νέα έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. 


Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: