Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Το κράτος πλήρωσε 2 εκ. ευρώ για φωτοτυπίες στα σχολεία!

Η έλλειψη των σχολικών βιβλίων στοίχησε ακριβά στο Ελληνικό δημόσιο καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το Υπουργείο εσωτερικών καλείται να χορηγήσει το απίστευτο χρηματικό ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ σε 159 δήμους της χώρα για την κάλυψη των αναγκών σε φωτοτυπίες. Το μεγαλύτερο κονδύλι πιστώνεται στον Δήμο Χανίων (93.118,96 ευρώ) ενώ ακολουθούν ο Δήμος Αθηναίων (76.425,01 ευρώ) και ο Δήμος Καλαμάτας (55.770,95 ευρώ) και ακόμα δεν έχουν παραλάβει τα σχολικά τους βιβλία οι μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα
Την ίδια ώρα σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής» υπάρχουν εντονότατες διαμαρτυρίες από σχολεία για ελλείψεις σε πετρέλαιο θέρμανσης, χαρτί εκτύπωσης, άλλα λειτουργικά έξοδα, για τις οποίες αρμόδιοι είναι οι δήμοι.

Με το νέο σύστημα ΟΤΑ καταργήθηκαν οι σχολικές επιτροπές σε κάθε σχολείο και προβλέφθηκε η λειτουργία δύο σχολικών επιτροπών (για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και για εκείνα της δευτεροβάθμιας) σε κάθε δήμο. Κάθε επιτροπή οφείλει να κατανείμει τα κονδύλια στα σχολεία λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό μαθητών και αιθουσών, γυμναστηρίων, εργαστηρίων, βιβλιοθηκών, την παλαιότητα των κτιρίων καθώς και τις ειδικότερες ανάγκες των σχολείων.

Όμως, υπάρχουν πολλές καταγγελίες εκπαιδευτικών για την τύχη των κονδυλίων -π. χ. ότι υπερχρεωμένοι δήμοι αξιοποιούν τα αποθεματικά των προηγούμενων σχολικών επιτροπών για να καλύψουν δημοτικά ελλείμματα- την ίδια στιγμή που κάποιες επιτροπές αποφάσισαν να καταβάλλονται μηνιαίως ως έξοδα παράστασης στον πρόεδρό τους 1.000 ευρώ μηνιαίως και 400ευρώ στον αντιπρόεδρο.





Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: