Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Είχε κάνει 17 κλοπές στην Πρέβεζα ο 31χρονος που είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε ανθρωποκτονία

Εξιχνιάστηκαν δεκαεπτά 17 περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, ύστερα από διεξοδική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 31χρονου, ο οποίος την 18-01-2012 συνελήφθη για συμμετοχή σε ανθρωποκτονία 58χρονου Νεόκαστρο Ημαθίας στις 21-10-2011 και ήδη κρατείται στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 31χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2010 έως τις αρχές του 2012, εισέρχονταν, εκμεταλλευόμενος την απουσία των ενοίκων, σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και αφαιρούσε κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή.

Στη συνέχεια, μετέβαινε ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε ενεχυροδανειστήρια του Αγρινίου και της Θεσσαλονίκης, όπου διέθετε προς πώληση τα κλοπιμαία, αποκομίζοντας έτσι παράνομα περιουσιακά οφέλη.

Μετά από έρευνα στο σπίτι του 31χρονου στην Πρέβεζα, βρέθηκε και κατασχέθηκε, πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επίσης, βρέθηκε και το χρηματικό ποσό των (18.500) ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προϊόν της παράνομης δραστηριότητάς του.

Η λεία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 165.000 ευρώ.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ ερευνάται, η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.


Πηγή:  pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: