Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Έσβησε η 16χρονη - ιδιοφυΐα της Microsoft


Την τελευταία της πνοή άφησε η 16χρονη ιδιοφυΐα της Microsoft Αρφα Καρίμ Ραννταχάβα, μετά από επιληπτικό επεισόδιο και ανακοπή καρδιάς που υπέστη. Η νεότερη εργαζόμενη της Microsoft σε ηλικία μόλις 9 ετών έγινε η πιο νέα επαγγελματίας, πτυχιούχος της Microsoft και είχε εντυπωσίασε ακόμη και τον ίδιο τον Μπιλ Γκέιτς, που την κάλεσε να επισκεφτεί τα κεντρικά της εταιρίας στο Ρεντμοντ της Ουάσινγκτον.

Το 2005 τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο «Fatimah Jinnah» στον τομέα της Επιστήμης και Τεχνολογίας από τον πρωθυπουργό του Πακιστάν, ενώ την βράβευσε και ο πρόεδρος της χώρας της.
Τον Νοέμβριο του 2006 κλήθηκε από τη Microsoft να μιλήσει σε ένα τεχνολογικό συνέδριο στη Βαρκελώνη. Ήταν η μοναδική Πακιστανή ανάμεσα σε 5.000 άτομα.
Η 16χρονη είχε πέσει σε κώμα στις 22 Δεκεμβρίου και δε συνήλθε ποτέ. Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, είχε εξαρχής προσφερθεί να πληρώσει τη θεραπεία της. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πρότεινε στην οικογένειά της να μεταφερθεί στις ΗΠΑ. όμως οι γιατροί αποφάσισαν ότι δεν έπρεπε να μετακινηθεί.
Ο Μπιλ Γκέιτς εξέφρασε τη βαθιά λύπη του και είχε προσφερθεί να πληρώσει για τη θεραπεία του κοριτσιού αλλά η 16χρονη μετά από μια επιπλοκή δεν τα κατάφερε ενώ νοσηλευόταν σε κώμα από τις 22 Δεκεμβρίου.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: