Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Νεφροπαθής πληρώνει 1150 € το μήνα στο ταξί για να κάνει αιμοκάθαρση!

Ο κύριος Βασίλης Στουπιάδης κατοικεί στον Ωρωπό και για μεταβεί στην μονάδα αιμοκάθαρσης στη Μεταμόρφωση χρησιμοποιεί ταξί 13 φορές τον μήνα. Το κόστος ειναι 1.150 ευρώ μηνιαίως και εώς τον Αύγουστο του 2010 το ΙΚΑ πλήρωνε κανονικά τα χρήματα στον κύριο Βασίλη όμως από τον Σεπτέμβριο και μετά άρχισαν τα προβλήματα.
Οπως καταγγέλει στο Νewsit ο κύριος Στουπιάδης " για να κρατηθώ στη ζωή πρέπει κάθε μήνα να πληρώνω 1150 ευρώ το μήνα όμως η σύνταξή μου ειναι 580 ευρώ το μήνα, που θα βρω τα λεφτά; Πρέπει το ΙΚΑ να δώσει λύση στο πρόβλημα". 

Το Νewst επικοινωνησε με τον κύριο Γιάννη Κρεμμύδα, μελος ΔΣ του ΣΑΤΑ ο οποιος αποσαφήνισε πως "ενας ταξιτζής όταν κινείται εκτός ορίων πόλης πρέπει να χρεώνει διπλη ταρίφα όπως ορίζει ο νόμος. Μονή ταρίφα χρεώνεται μόνο όταν ξεκινά από τη βάση του προς ένα προορισμό εκτός πόλης, αναμένει στο όχημά του τον πελάτη και μετά επιστρέφει στη βάση του. Όμως αυτό είναι μια συμφωνία που κοστίζει πιο πολλά χρήματα από τη χρέωση της διπλής ταρίφας".

Επικοινωνήσαμε και με το ΙΚΑ Αγίου Στεφάνου όπου ανήκει το παραρτημα του ΙΚΑ Ωρωπού. Από εκεί ο κύριος Κόλλιας που αναπλήρωνε την διευθύντρια του υποκαστήματος κυρία Κατσιγιάννη, μας ενημέρωσε με ευγένεια πως "πράγματι υπάρχει αυτο το πρόβλημα τους τελευταίους 4 μήνες με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του νεφροπαθούς. Ειναι όμως θέμα της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ να δώσει λύση στο θέμα πανελλαδικά κανοντας συμφωνίες με τους ταξιτζήδες.


Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: