Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

«Εξπέρ» του Διαδικτύου ένας 10χρονος από την Ηγουμενίτσα!

Παιδί… θαύμα αποδεικνύεται ένας 10χρονος στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος λειτουργεί ήδη μεγάλο φόρουμ στο διαδίκτυο! Ο μαθητής της Δ’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, παρά τη μικρή του ηλικία, διακρίνεται ήδη για τις ιντερνικές του επιδόσεις και αυτό, παρά το γεγονός, ότι στο σχολείο του δεν υπάρχει δάσκαλος Πληροφορικής!
Μάλιστα, ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μάνος Σφακιανάκης, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στην Ηγουμενίτσα, όπου οργανώθηκε ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, εντυπωσιασμένος από τις γνώσεις του, τον προσκάλεσε στην Αθήνα σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο ξενοδοχείο Κάραβελ στις 8 Φεβρουαρίου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο Ίντερνετ! Όταν ο 10χρονος τον πλησίασε και του είπε για το φόρουμ, ο κ. Σφακιανάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αμέσως θέλησε να μάθει την ηλεκτρονική διεύθυνση. 

Για όλους…
Η δασκάλα του μικρού, Μαρία Λαμπρίδη, δεν έκρυψε τη χαρά της για την πρόοδο του μαθητή της. «Αρκεί κανείς να σκεφτεί πως στο σχολείο μας δεν υπάρχει δάσκαλος Πληροφορικής και όσα κάνουμε στον τομέα αυτό οφείλονται στο μεράκι και στην απίστευτη έφεση που έχουν τα ίδια τα παιδιά, τα οποία «ρουφούν» τις γνώσεις για τους υπολογιστές. Η τιμή είναι, όχι μόνο για το παιδί που προσκλήθηκε, αλλά για όλη την τάξη!» σημείωσε. 

Γνήσιο ενδιαφέρον… 
Σύμφωνα με την δασκάλα, όλα τα παιδιά συμμετέχουν στο φόρουμ που έχουν δημιουργήσει, ενώ σχολιάζοντας την πρόσκληση του μικρού μαθητή της στην Αθήνα, είπε, ότι «λειτουργεί και ως επιβράβευση και επομένως ενισχύει όλους τους μαθητές να καλλιεργούν τα ενδιαφέροντά τους! Σε μια εποχή που δυστυχώς είναι της ήσσονος προσπάθειας αποτελεί αναγκαιότητα να αναλαμβάνονται τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτή που ανέλαβε ο κ. Σφακιανάκης, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η ημερίδα στην Ηγουμενίτσα δεν έγινε τυπικά, αλλά από γνήσιο ενδιαφέρον για την περιοχή μας».


Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: