Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα των Α.Ε.Ι.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ σχετικά την εφαρμογή του νέου νόμου, συζήτησαν χθες οι εκπρόσωποι των πρυτάνεων με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Ο κ. Αρβανιτόπουλος χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική και σημείωσε ότι στα πλαίσια αυτά βρήκαν «λύση για το θέμα των φοιτητικών εστιών», που «θα εγγυάται την ομαλή παραλαβή και λειτουργία» τους. 
Συγκεκριμένα, οι εστίες θα περάσουν στη δικαιοδοσία των πανεπιστημίων, αφού πρώτα γίνει η εξομάλυνση των προβλημάτων τους και οπωσδήποτε όχι πριν από τον Αύγουστο του 2012.
«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να μπορέσουμε να πετύχουμε την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων. Για τον λόγο αυτόν ζήτησα να εξαιρεθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι από την εφεδρεία για έναν χρόνο ούτως ώστε, σε αυτή τη μεταβατική περίοδο και στην προσπάθεια υλοποίησης του νόμου να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα πανεπιστήμια. Τέλος συζητήσαμε για την πλήρη εφαρμογή του νόμου, όπως έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός με την απάντησή του στην επιστολή των πρυτάνεων. Κοινός τόπος είναι να εφαρμοστεί ο νόμος στην ολότητά του», πρόσθεσε ο κ. Αρβανιτόπουλος.
Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, είπε ότι αποτελεί θετική διέξοδο η λύση που δόθηκε στο θέμα των φοιτητικών εστιών, ενώ τα πανεπιστήμια αναλαμβάνουν τη μισθοδοσία του προσωπικού τους, το οποίο μένει εκτός εφεδρείας.
Ανέφερε, επίσης, ότι η συζήτηση για τις διαδικασίες εκλογής των διοικήσεων των πανεπιστημίων θα συνεχιστεί σε επόμενες συναντήσεις, σημειώνοντας ότι «δεν κουβεντιάσαμε θέμα χρονικής αναβολής του νόμου, εκείνο που μας απασχολεί είναι να υπάρξει καταλλαγή στα πανεπιστήμια».



Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: