Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Πετάνε ψυγεία και έπιπλα από τα παράθυρα για το καλό του χρόνου!

Καλού κακού αν βρεθείτε στις γειτονιές αυτές να πηγαίνετε τοίχο τοίχο…ή βάλτε το κράνος σας. Σε ετοιμότητα τίθεται εκ νέου η αστυνομία της συνοικία Χίλμπροου του Γιοχάνεσμπουργκ ενόψει της παραμονής Πρωτοχρονιάς, για μια επιχείρηση διάσωσης των πολιτών από τα ατυχήματα που προκαλεί το “έθιμο” της ρίψης επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών από τα παράθυρα.
Ελικόπτερα, οχήματα καταστολής και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της Νότιας Αφρικής θα αναπτυχθούν στις 31 Δεκεμβρίου από τη δύση του ηλίου στη συνοικία αυτή που είναι γνωστή επίσης για τα επεισόδια βίας.

Κάθε χρόνο άνθρωποι τραυματίζονται από τη ρίψη αντικειμένων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

“Πετάμε τις παλιές συσκευές γιατί θέλουμε καινούργιες”, εξηγεί ο 24χρονος Ντίκενς Πάτουελ, επισκευαστής υπολογιστών που θυμάται ότι πέταξε ένα κρεβάτι από το μπαλκόνι του πριν από μερικά χρόνια.

Ο κόσμος ξεφορτώνεται πολλά πράγματα, ηλεκτρικές συσκευές, φούρνους μικροκυμάτων, τηλεοράσεις, λέει ο 26χρονος Τζέιμς Τόμας από τη Ζιμπάμπουε, όπως και ο φίλος του Ντίκενς.

Το 2009 ένα κοριτσάκι 11 μηνών είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από τούβλο και συνολικά εννέα άνθρωποι νοσηλεύτηκαν. Πέρυσι οι ρίψεις αντικειμένων συνοδεύτηκαν από περιπολίες της αστυνομίας. Απολογισμός: 14 τραυματίες.

Η Μπιούτι Νταμπ, μια Νοτιοαφρικανή που ζει τα τελευταία 16 χρόνια στο Χίλμπροου θα μείνει στο σπίτι την παραμονή, με την οικογένειά της. “Αυτοί που τραυματίζονται είναι οι μεθυσμένοι”, τονίζει.

Ο Τόμας δηλώνει ότι ο στόχος δεν είναι να τραυματιστεί κάποιος. Ξέρουμε ότι κανείς δεν θα βγει έξω. Αλλά εμείς δημιουργούμε δουλειά για τον κόσμο”, προσθέτει αναφερόμενος στους δεκάδες παλιατζήδες και συλλέκτες ανακυκλώσιμων προϊόντων που “οργώνουν” τους δρόμους του Γιοχάνεσμπουργκ όλες τις ημέρες του χρόνου.



Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: