Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Έρχεται ο υπολογιστής των 20 ευρώ το 2012: τι θα έχει

Το Raspberry Pi είναι ένα πρωτότυπο project το οποίο υποστηρίζει το Πανεπιστήμιο του Cambridge, και το οποίο ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά τον υπολογιστή των 16 λιρών (περίπου 20 ευρώ). Σύμφωνα με τους συντελεστές του προγράμματος, η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2012.
Τι είναι λοιπόν ο υπολογιστής των 20 ευρώ; Πρόκειται για έναν mini-υπολογιστή, σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, που θα μπορείτε να παίρνετε μαζί σας οπουδήποτε.

Ως προς τα χαρακτηριστικά του θα έχει βέβαια, «ακατέργαστη» μορφή, όπως περίπου στη φωτογραφία και θα μπορείτε να τον συνδέετε στην τηλεόρασή σας, και με ένα keyboard να τον χρησιμοποιήσετε ως οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή.

Με επεξεργαστή ARM σαν αυτούς που βρίσκουμε στα κινητά τηλέφωνα, υποστήριξη HDMI και δυνατότητα αναπαραγωγής HD το μίνι PC δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο άλλους υπολογιστές.

Το λειτουργικό του θα είναι Linux, θα μπορείτε να το συνδέετε με οποιαδήποτε συσκευή μέσω ενός USB Hub, ενώ υπάρχει υποδοχή για ακουστικά ή ηχεία, και θα κυκλοφορήσει ένα δεύτερο μοντέλο, 7 δολάρια ακριβότερο, που θα διαθέτει κάρτα δικτύου για να μπορείτε να το συνδέετε με Ethernet καλώδιο.

Πηγή: fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: