Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

11 γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα το 2011


Το 2011 ήταν μια χρονιά γεμάτη ειδήσεις και στιγμές που μας σημάδεψαν, μας εξόργισαν, μας έκαναν να δακρύσουμε και να προβληματιστούμε.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ

Το ημερολόγιο έδειχνε 25 Μαϊου όταν οι αγανακτισμένοι πολίτες της Αθήνας έδωσαν για πρώτη φορά ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος. Ακολούθησαν αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με αποκορύφωμα τη μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή στις 5 Ιουνίου όπου χιλιάδες πολίτες μουτζώνοντας και κρατώντας άδειες κατσαρόλες διαδήλωσαν ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της ύφεσης και της λιτότητας. Το κίνημα που άνθισε την άνοιξη μαράθηκε το καλοκαίρι όταν οι "αγανακτισμένοι" πήγαν διακοπές και δεν επέστρεψαν ποτέ στις πλατείες.

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας κινητοποίησεων των πολιτών οι οποίοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική λιτότητας αποδοκιμάζοντας το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αποχώρησε από το χώρο της παρέλασης. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε το περιστατικό ενώ ακολούθησαν σφοδρές αντεγκλήσεις μεταξύ των κομμάτων για το πρωτοφανές περιστατικό.

ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ 44ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΨΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ

Το έγκλημα που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης 10 Μαϊου, όταν ο Μανώλης Καντάρης κατευθυνόμενος προς το αυτοκίνητό του με το οποίο θα μετέφερε την ετοιμόγεννη γυναίκα του στο μαιευτήριο δέχθηκε επίθεση από 2 Αφγανούς οι οποίοι λίγες μέρες αργότερα ομολόγησαν το έγκλημα και οδηγήθηκαν στη φυλακή. Το σπαραχτικό ξέσπασμα της μάνας του Μανώλη στο Newsit έκανε ακόμη και τις πέτρες να ραγίσουν ενώ για πολλές μέρες το σημείο που έπεσε νεκρός ο 44χρονος στην οδό Ηπείρου έγινε τόπος προσκυνήματος και διαμαρτύριας.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ - ΝΕΚΡΟΙ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ

Το βράδυ της Τρίτης 1 Μαρτίου η αστυνομία ξεκινά από το Μενίδι να καταδιώκει επικίνδυνους κακοποιούς οι οποίοι νωρίτερα ειχαν κλέψει περίπτερο. Στην περιοχή του Ρέντη τους στριμώχνουν και οι σφαίρες από τα καλάσνικοφ των ληστών - δολοφόνων πέφτουν σαν βροχή. Πέφτουν νεκρά 2 παλλικάρια της ομάδας ΔΙΑΣ, ο 23χρονος Ιωάννης Ευαγγελινέλης και ο 22χρονος Γεώργιος Σκυλογιάννης. Η χαροκαμένη μάνα του Ιωάννη Ευαγγελινέλη ζητά μέσω του Newsit απονομή δικαιοσύνης ενώ στο σημείο του μακελειού συρρέουν μαζικά πολίτες για αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες αστυνομικούς.

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΡΕΘΥΜΝΟ

Πάγωσε όλη η Ελλάδα όταν στο Ηράκλειο της Κρήτης το βράδυ της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου συνελήφθη επ΄αυτοφώρω να ασελγεί σε βάρος ανήλικων αγοριών ο καθηγήτης - προπονητής Νικόλαος Σειραγάκης στα δίχτυα του οποίου έπεσαν περισσότερα από 80 παιδιά.  Λίγες μέρες αργότερα, στις 21 Δεκεμβρίου οι αστυνομικοί συλαμβάνουν έναν ακόμη καθηγητή παιδεραστή, αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο. Ο 50χρονος γυμναστής που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν φίλος με τον Σειραγάκη έβαλε τέλος στη ζωή του μια μέρα μετά.

Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΠΟΛΕΠΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Η άρνηση των κατοίκων της Κερατέας να δεχτούν ΧΥΤΑ στην περιοχή τους είχε σαν αποκορύφωμα την επέμβαση των ΜΑΤ στις 14 Απριλίου όπου έγινε εκταταμένη χρήση χημικών. Οι κάτοικοι ανταπάντησαν ανοίγοντας τάφρους στη λεωφόρο Λαυρίου ενώ για το θέμα παρενέβη και εισαγγελέας. Αποτέλεσμα; Ξεκίνησε εκ νέου η συζήτηση για τη χωροθέτηση ΧΥΤΑ που ακόμη δεν έχει οδηγήσει πουθενά.

ΕΣΦΑΞΑΝ 3ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Το ημερολόγιο έγραφε 29 Νοεμβρίου όταν στις όχθες του ποταμόυ Πάμισου στην Καλαμάτα βρέθηκε σφαγμένο ένα 3χρονο αγγελούδι δίπλα στον δολοφονημένο πατέρα του, αλβανικής καταγωγής. Στις 23 Δεκεμβρίου εξιχνιάστηκε το έγκλημα και ο δολοφόνος ομολόγησε κυνικά οτι εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου καθώς ο δολοφονημένος αλβανός ήταν μπλεγμένος σε κύκλωμα ναρκωτικών ενώ για την υπόθεση συνελήφθησαν και άλλα άτομα.

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕ ΛΕΙΑ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ

Ηταν Κυριακή 2 Οκτωβρίου όταν ένας ληστής υποδυόμενος τον εργάτη μπήκε στο κατάστημα της Alpha Bank στο αεροδρόμιο, κλείδωσε τους υπαλλήλους, απέσπασε 1 εκατομμύριο ευρώ και έφυγε σαν κύριος με ταξί. Λίγες μέρες αργότερα ο ληστής συνελήφθη και αποκαλύφθηκε οτι ήταν ο γιος του υπεύθυνου ασφαλείας της τράπεζας ο οποίος ωστόσο δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΣΥΛΟ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΥΠΑΤΙΑ

Ο αγώνας των περίπου 250 μεταναστών που ζητούν άσυλο ξεκινά όταν ταξιδεύουν στις 24 Ιανουαρίου από την Κρήτη και φτάνοντας στην Αθήνα καταλαμβάνουν την Νομική απο την οποία αποχωρούν 4 μέρες αργότερα για να μεταφερθούν στο μέγαρο της Υπατίας. Εκεί θα δώσουν μάχη μέχρις εσχάτων, πολλοί θα μεταφερθούν στα νοσοκομεία υποσιτισμένοι και μετά από 44 μέρες απεργίας θα αποχωρήσουν για την Κρήτη έχοντας κερδίσει εξάμηνο άσυλο.

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 21ΧΡΟΝΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εκλαψε όλη η Ελλάδα για την 21χρονη φοιτήτρια Ανδριάνα Γαρδικιώτη από την Κέρκυρα που βρέθηκε άγρια δολοφονημένη κοντά στη λίμνη της Καστοριάς το πρωί του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου. Δράστης του στυγερού εγκλήματος ο 35χρονος σύντροφός της ο οποίος αφού ομολόγησε οτι η ζήλια του θόλωσε το μυαλό οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ

Προπαραμονή Χριστουγέννων στις 23 Δεκεμβριου το συμβούλιο Εφετών κρίνει πως ο ηγούμενος Εφραίμ πρέπει να προφυλακιστεί για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου που συγκλόνισε τη χώρα. Ακολουθεί πενθήμερο θρίλερ για το πότε η υγεια του μοναχού θα επιτρέψει να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης. Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου αναχωρεί από το Άγιο Ορος για την ΓΑΔΑ όπου διανυκτέρευσε και το πρωί της Τετάρτης οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. "Υπερβολική η προφυλάκισή μου" λέει ο ίδιος μέσω των δικηγόρων του στο Newsit. Στο πλευρό του μοναχού βρέθηκαν πιστοί και ρασοφόροι ενώ ξέσπασε και ιερός πόλεμος μεταξύ Ελλάδας - Ρωσίας.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: