Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Στο νέο έτος μετατίθενται οι τελικές αποφάσεις Παπανδρέου


Τις επαφές του με υπουργούς, υφυπουργούς και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος εξακολουθεί να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του ως προς το τι μέλλει γενέσθει στο κόμμα. Το πολιτικό κείμενο με το οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε προχθές στους 26 πρωθυπουργούς της Ε.Ε. θεωρείται από τους συνεργάτες του ως μια πλατφόρμα επί της οποίας ο κ. Παπανδρέου το επόμενο χρονικό διάστημα θα κινηθεί ως προς τις πολύ κρίσιμες ευρωπαϊκές εξελίξεις, αλλά και τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης στο εσωτερικό. Τούτο ενδεχομένως σημαίνει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα δρομολογήσει τις διαδικασίες διαδοχής -εάν όντως επιλέξει να αποχωρήσει- πριν από το τέλος του 2011.
Αντιθέτως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να συναντά τα στελέχη του κόμματος, ενώ μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού (7 Δεκεμβρίου), ενδεχομένως να συγκαλέσει το Πολιτικό Συμβούλιο. 

Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε χθες (Τρίτη) το μεσημέρι και το απόγευμα στο γραφείο του στην Ιπποκράτους με τους κ. Ι. Ραγκούση, Φώφη Γεννηματά, Π. Οικονόμου, Μ. Μπόλαρη, Π. Τζωρτζάκη και Μ. Μπεντενιώτη. Οι συνομιλίες με τα συγκεκριμένα στελέχη ήταν εφ’ όλης της ύλης, από την κατάσταση στην Ευρωζώνη, μέχρι βεβαίως και τα ενδοκομματικά. Ο δημόσιος διάλογος για την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται, πάντως.

Ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος όπως είναι γνωστό τάσσεται υπέρ της διατήρησης όσων προβλέπονται από το καταστατικό (δηλαδή την ανάδειξη αρχηγού από κάλπη) εκτίμησε χθες (MEGA) ότι «το ΠΑΣΟΚ της μεταπολίτευσης έχει τελειώσει και πρέπει να αλλάξει ριζικά, να επανιδρυθεί». Πρόσθεσε πως δεν θα είναι αμέτοχος στις εξελίξεις. 

Υπενθυμίζεται ότι προχθές για την ανάγκη αλλαγής του ΠΑΣΟΚ μίλησε η κ. Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία χαρακτηριστικά ζήτησε να δημιουργηθεί ένα «ΠΑΣΟΚ plus». Επί του θέματος τοποθετήθηκε χθες και ο κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου, ο οποίος είπε (Ράδιο 9) πως «πρέπει να λύσουμε το θέμα με όρους πολιτικής και ιδεολογίας και μετά να πάμε στα πρόσωπα». Ο κ. Παπαϊωάννου πρόσθεσε επίσης: «Μην ξεχνάτε ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι ένας άνθρωπος που παλεύει για το δημόσιο συμφέρον και παλεύει να υπηρετήσει το εθνικό του χρέος». 

Καυστικός για την ενδοκομματική συζήτηση ήταν ο κ. Κ. Γείτονας, ο οποίος παρατήρησε (ΑNT1) ότι πάντα υπήρχε εύφορο έδαφος στο ΠΑΣΟΚ για δελφινο-καλλιέργεια». Ο κ. Γείτονας μάλιστα συνέστησε «υπομονή σε όλους, καλές οι πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις κρίσης η ματαιοδοξία είναι επικίνδυνη». 

Εν τω μεταξύ, χθες το βράδυ στην εκδήλωση του π-80 (της γενιάς δηλαδή των συμφοιτητών νεότερων στελεχών του ΠΑΣΟΚ όπως ο κ. Ραγκούσης), το «παρών» έδωσαν εκτός από τον κ. Ραγκούση, οι κ.κ. Διαμαντοπούλου και Η. Μόσιαλος και αρκετοί βουλευτές (Δ. Καρύδης, Η. Καρανίκας, Οδ. Βουδούρης, Θ. Οικονόμου, Π. Ρήγας, Σ. Κεδίκογλου κ.ά.).


Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: