Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Αναγκαία η επαναλειτουργία του Κέντρου Περιβ. Εκπαίδευσης Ζηρού


Ημερίδα η οποία είχε ως στόχο της την ανάδειξη του ρόλου που μπορούν να παίξουν τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην βιώσιμη ανάπτυξη υποβαθμισμένων αγροτικών και κτηνοτροφικών περιοχών που διαθέτουν στοιχεία με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, όπως είναι για την περιοχή της Φιλιππιάδας η λίμνη του Ζηρού, πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο το Παράρτημα Ηπείρου της ΠΕΕΚΠΕ σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας-Πραμάντων και το Δήμο Ζηρού.
Η εκδήλωση αποτελεί έκφραση της αγωνίας των τοπικών φορέων και των διοργανωτών της εκδήλωσης για την επαναλειτουργία του Κ.Π.Ε. Ζηρού, ανέφερε η πρόεδρος της ΠΕΕΚΠΕ κ. Μαριάννα Νάστου, ενώ στον χαιρετισμό που διαβίβασε η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Φιλιώ Νόκα-Ζαράχη, τονιζόταν ο σημαντικός ρόλος των Κέντρων Περιβ/κής Εκπαίδευσης τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών.
Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Κολόκας, αναφέρθηκε στη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου με αερομεταφορέα της Κύπρου με σκοπό την επίσκεψη μαθητών της Κύπρου στα Κ.Π.Ε. της Ηπείρου, προϋπόθεση για την οποία είναι η λειτουργία του συνόλου των τοπικών Κέντρων. Ο δήμαρχος Ζηρού κ. Γιολδάσης, αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου για τη συντήρηση και  αξιοποίηση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, για τη λειτουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Ακολούθησαν εισηγήσεις στις οποίες παρουσιάστηκε η εμπειρία από τη συμβολή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.


Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: