Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Προσωρινές λύσεις για τα αδέσποτα σκυλιά


Λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα αδέσποτα σκυλιά στην Πανεπιστημιούπολη αναζήτησαν από κοινού Πρυτανεία, εργαζόμενοι και φοιτητές του Πανεπιστημίου. Σε συνάντηση που έγινε παραβρέθηκαν επίσης φοιτητές και εργαζόμενοι που έχουν δεχτεί επιθέσεις από σκυλιά, μέλη της Ζωοφιλικής Ομάδας του Πανεπιστημίου, μέλη συλλόγων από την πόλη και ειδικοί επιστήμονες.  


Μετά από τη συζήτηση που έγινε αποφασίστηκε να υποβληθεί αίτημα  προς το Δήμο Ιωαννιτών να επιταχύνει τη λειτουργία του Καταφυγίου αδέσποτων ζώων.
Επίσης να δημιουργηθεί ειδικός περιφραγμένος χώρος στην Πανεπιστημιούπολη με στέγαστρο και να μεταφερθούν όλα τα σημεία τροφής των σκύλων σε απομακρυσμένα σημεία από τα κτίρια του Πανεπιστημίου. Ήδη έχουν απομακρυνθεί δύο ζώα, που έκαναν τις επιθέσεις το τελευταίο δεκαήμερο. Ακόμη αποφασίστηκε όπως το Πανεπιστήμιο με δικά του έξοδα προχωρήσει σε στειρώσεις και εμβολιασμούς.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πρυτανείας, το πρόβλημα προέρχεται από την εγκατάλειψη των σκύλων από τους ιδιοκτήτες στην Πανεπιστημιούπολη. Προσθέτει δε ότι το Πανεπιστήμιο επιδιώκει την εθελοντική συνδρομή της Ζωοφιλικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την εξάλειψη των αρνητικών επιπτώσεων από τη συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων στην Πανεπιστημιούπολη.


Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: