Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Υπερκοριοί στο κινητό του Στρος-Καν;


Ο Ντομινίκ Στρος-Καν πιστεύει ότι σημειώθηκε ηλεκτρονική «πειρατεία» σε ένα από τα κινητά του τηλέφωνα το οποίο έχει χαθεί όταν συνελήφθη στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον καμαριέρας. Τις κατηγορίες για υποκλοπή στο τηλέφωνο του Στρος-Καν αρνήθηκε το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί UMP. Ο κ. Στρος-Καν καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης είχε τηλεφωνήσει στη σύζυγό του για να της πει πως «κάτι σοβαρό είχε συμβεί». Τότε της ανέφερε για το κινητό τηλέφωνο που είχε εξαφανιστεί και ότι πίστευε πως έχει γίνει «πειρατεία» σε αυτό. 
Το σκάνδαλο της Νέας Υόρκης ουσιαστικά έβαλε τέλος στις πολιτικές φιλοδοξίες του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ. 

Το σενάριο «πειρατείας» στο κινητό του Στρος-Καν έφερε στην επιφάνεια Αμερικανός δημοσιογράφος με έρευνά του, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν γκρίζες ζώνες στην υπόθεση του ξενοδοχείου Sofitel.
Ένας από τους συνηγόρους του Στρος-Καν έκανε λόγο για «σκόπιμη ενέργεια με στόχο την πολιτική του καταστροφή».



Τις κατηγορίες για υποκλοπή στο τηλέφωνο του Ντομινίκ Στρος-Καν αρνήθηκε το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί, UMP, μετά από δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στον Τύπο και εγείρουν ερωτηματικά για το εάν υπεκλάπησαν συνομιλίες του Στρος Καν από πολιτικούς του αντιπάλους. 

Συνήγορος του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ έκανε λόγο για «σκόπιμη ενέργεια με στόχο την πολιτική του καταστροφή».

Σε άρθρο του στο New York Review of Books, ο Έντουαρτ Τζέι Επστάιν αναρωτήθηκε εάν κάποιοι είχαν βάλει κοριό στο Blackberry του Ντομινίκ Στρος Καν, την περίοδο που συνελήφθη για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης στην καμαριέρα του ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη.

Ο δημοσιογράφος επικαλείται ανώνυμες πηγές που δηλώνουν ότι ένας φίλος του Στρος-Καν που εργαζόταν για το UMP τον είχε προειδοποιήσει ότι τουλάχιστον ένα από τα ηλεκτρονικά μηνύματα που εστάλησαν από το Blackberry του Στρος Καν είχε διαβαστεί από στελέχη του κόμματος.

Ο αρθρογράφος αμφισβητεί και τη συμπεριφορά των εργαζομένων στο Sofitel. Αναφέρει ότι όσο περίμεναν την αστυνομία, κάποιοι από τους εργαζόμενους φάνηκαν να γιορτάζουν το γεγονός.


Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: