Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Νέο δικαστικό φρένο στο χαράτσι


Το δικαστήριο με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε απαγορεύει τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2012 που θα συζητηθεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, να προχωρήσει η ΔΕΗ στην διακοπή της ηλεκτροδότησης της οικίας μιας 55χρονης γυναίκας.Η προσφεύγουσα στην αίτηση που κατέθεσε , με την συνδρομή του σωματίου Έλληνες φορολογούμενοι, υποστηρίζει ότι έχει υποστεί ήδη δύο περικοπές στο μισθό της τους τελευταίους μήνες και ότι η ίδια συντηρεί με τα χρήματα της τόσο τον σύζυγο της με 80% αναπηρία όσο και τον γιο της που είναι φοιτητής. 
Υπενθυμίζεται ότι και το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, είχε εκδώσει προσωρινή διαταγή στην ΔΕΗ να μη διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε καταναλωτή που κλήθηκε να πληρώσει λανθασμένα υπολογισμένο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας.

Στην περίπτωση αυτή οι ιδιοκτήτες της κατοικίας δεν πλήρωσαν τον λογαριασμό ρεύματος, επειδή, όπως υποστηρίζουν, το Ειδικό Τέλος Ακινήτων είχε προσδιορισθεί με λάθος τρόπο, τόσο σε σχέση με την τιμή ζώνης όσο και σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα.

Οι ιδιοκτήτες επικαλέστηκαν οικονομική δυσχέρεια και δήλωσαν ότι αδυνατούν να καταβάλουν το «υπέρογκο» ποσό για το ειδικό τέλος.


Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: