Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Την Τρίτη θα αποφασιστεί εαν θα χρεοκοπήσει η χώρα


Η ευρωζώνη είναι πολύ πιθανό να αποδεσμεύσει την κρίσιμη για την Ελλάδα βοήθεια και να αποφασίσει την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την ιδια ώρα που η κρίση χρέους παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις στην Ευρώπη. Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup θα συναντηθούν την Τρίτη το απόγευμα στις Βρυξέλλες και την επόμενη ημέρα το πρωί θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ. Πρώτο θέμα στην αντζέντα του Eurogroup είναι η εκταμίευση της 6ης δόσης, ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, προς την Ελλάδα.
Μετά την αναποφασιστικότητα και τις καθυστερήσεις των τελευταίων μηνών, η αποδέσμευση των χρημάτων βρίσκεται σε καλό δρόμο, εκτιμούν πολλές ευρωπαϊκές πηγές.

"Θα δούμε αν δεν θα υπάρξουν αμφισβητήσεις και ποια είναι η πρόοδος του σχέδιου προσαρμογής της Ελλάδας", τόνισε ευρωπαίος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Επόμενο θέμα του Eurogroup είναι η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αποφυγή της μετάδοσης της κρίσης στην Ιταλία και την Ισπανία.

Τα 17 κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα επικυρώσουν αρχικά την Τρίτη το γενικό πλαίσιο του σχεδίου δράσης του Ευρωπαικού Ταμείου , ακόμα και αν οι προπαρασκευαστικές εργασίες αποδεικνύονται περισσότερο πολύπλοκες.

Τέλος, στο πλαίσιο του Eurogroup, οι υπουργοί θα επικυρώσουν επισήμως τον διορισμό του Γάλλου Μπενουά Κερέ στη θέση του Ιταλού Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικης Τράπεζας. 


Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: