Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Συνέλαβαν τους πρώτους πειρατές ταινιών στη Ρωσία

Την πρώτη τους επιτυχία στον τομέα καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας κατέγραψαν οι ρωσικές αρχές, συλλαμβάνοντας ζευγάρι που διακινούσε ταινίες μέσω του Internet, το οποίο κατηγορείται για διαφυγόντα κέρδη ύψους άνω του ένα  δις δολαρίων. Συγκεκριμένα, το ζευγάρι κατηγορείται για την παράνομη διακίνηση περισσότερων από 30 ταινιών στο διαδίκτυο, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Απριλίου 2007 και Σεπτεμβρίου 2008, καταγράφοντας ζημίες για τις κινηματογραφικές εταιρείες και τους κατόχους του περιεχομένου, ύψους 1,08 δις δολαρίων.

Ο Ρώσος εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση είπε ότι το ζευγάρι λειτουργούσε με τα ψευδώνυμα Ripper, Shturman, Nadezhdaκαι Piratka και η διακίνηση των ταινιών γινόταν μέσω βοηθού στη Γερμανία, γνωστού με το ψευδώνυμο “Αpple”, μέσω του site διακίνησης αρχείων interfilm.ru. H πρόσβαση στο συγκεκριμένο site διακόπηκε στην Ολλανδία το 2009, μετά από αίτηση του ρωσικού Υπ. Εσωτερικών.
Γεγονός είναι ότι η Ρωσία έχει πολλές φορές κατηγορηθεί ότι δεν κάνει τίποτα στον τομέα της προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, κάτι που αποτελεί και τροχοπέδη για την ένταξή της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, στον οποίο το συγκεκριμένο θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό.


Πηγή: neo2.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: