Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Προειδοποίηση Σόιμπλε στις τράπεζες που δεν θα αποδεχθούν εθελοντικά το «κούρεμα»

Σαφή προειδοποίηση προς τις τράπεζες να αποδεχθούν τη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους απευθύνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, σε δηλώσεις του προς το περιοδικό Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα. «Λέγαμε πάντα ότι προτιμούμε το εθελοντικό κούρεμα, έχουμε εξηγήσει όμως επίσης ότι ένας λιγότερο συναινετικός δρόμος δεν μπορεί να αποκλειστεί», λέει ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με την προδημοσίευση, τονίζοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, τότε αυτό θα έχει σημαντικές συνέπειες για τους ιδιώτες πιστωτές.

«Έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο μέχρι να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Αλλά η πιθανότητα να επιτύχουμε έχει αυξηθεί από την περασμένη εβδομάδα», σημειώνει.
Όταν ερωτήθηκε αν το ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης αρκεί για μια ενδεχόμενη διάσωση της Ιταλίας, ο Γερμανός υπουργός απάντησε ότι το ερώτημα αυτό είναι άσχετο επειδή η Ιταλία πρέπει απλώς να κάνει τη δουλειά της και να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για να μειώσει το έλλειμμα και να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη. 
«Η Ιταλία έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτή σε μεταρρυθμίσεις. Τώρα πρέπει να τις εφαρμόσει. Η Ευρώπη λειτουργεί με πράξεις και όχι με τον έναν να καθησυχάζει τον άλλο ότι είναι καλός άνθρωπος», είπε, προσθέτοντας ότι αν η Ρώμη δεν κάνει αυτά που πρέπει οι χρηματαγορές θα αντιδράσουν αναλόγως. 

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: