Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Εξι συλλήψεις για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Έξι άτομα συνελήφθησαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ με την κωδική ονομασία " ANGELS ", για την καταπολέμηση του φαινόμενου της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου. Από τους συλληφθέντες οι δύο είναι Έλληνες και οι τέσσερις αλλοδαποί και κατηγορούνται για "πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατά συνήθεια", ενώ για άλλα τέσσερα άτομα σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με την ίδιες κατηγορίες.


Οι επιχείρηση έγινε στην Αθήνα, στη Σαλαμίνα, στα Χανιά, στη Πάτρα, στη Λευκάδα, στο Διδυμότειχο και στη Μυτιλήνη και κατά τη διάρκειά της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Είκοσι οχτώ (28) σκληροί δίσκοι Η/Υ
  • Εννέα (9) φορητοί Η/Υ
  • Πλήθος ψηφιακών δίσκων CDs - DVDs με δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 11.000 GB .
Σε κάποιες περιπτώσεις, κατά την διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες, αν και απουσίαζαν από τις οικίες τους, είχαν ενεργοποιημένο ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων και κατέβαζαν παιδικό πορνογραφικό υλικό.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές Αρχές. Για όσους δεν συνελήφθησαν, ελλείψει των όρων του αυτοφώρου, οι δικογραφίες που σχηματισθήκαν σε βάρος τους υποβλήθηκαν στον εισαγγελέα.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: