Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Στο Ε.Σ.Π.Α. ο ολοκληρωμένος ψυχιατρικός τομέας του Γ.Ν. Βόλου

Στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας εντάσσεται το έργο «Ολοκληρωμένος ψυχιατρικός τομέας του Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» - συμπλήρωση του Ψυχιατρικού Τομέα Ενηλίκων, κατασκευή Ψυχιατρικού Τμήματος Παίδων και Εφήβων και ανακατασκευή παλαιάς πτέρυγας Γ.Ν. Βόλου για τη δημιουργία Β΄ Παθολογικής Κλινικής και Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας». Ο προϋπολογισμός του είναι 5.750.000 ευρώ,(συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%). Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η ΔΕΠΑΝΟΜ. Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός: «Το νοσοκομείο του Βόλου παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή. Το ρόλο αυτό επιθυμούμε να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο».
To έργο

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την ανακατασκευή της παλαιάς πτέρυγας του Γ.Ν. Βόλου για τη δημιουργία της Β΄ Παθολογικής Κλινικής και Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας καθώς και τη συμπλήρωση του Ψυχιατρικού Τμήματος Ενηλίκων και τη δημιουργία Ψυχιατρικού Τμήματος Παίδων και Εφήβων με σκοπό τη δημιουργία Ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τομέα.
Οι επεμβάσεις για την υλοποίηση του έργου θα γίνουν στη ΒΑ και ΝΔ πτέρυγα του Παλαιού Νοσοκομείου του Βόλου σε δύο φάσεις, οι οποίες έχουν άμεση εμπλοκή μεταξύ τους. Το Α΄ επίπεδο της ΒΑ πτέρυγας που θα στεγάσει την Β΄ Παθολογική κλινική και τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας είναι σήμερα κενό και από εκεί θα ξεκινήσουν οι εργασίες.
Με την ολοκλήρωση, θα γίνει μεταφορά των Μονάδων που σήμερα στεγάζονται στο Α΄και Β΄επίπεδο της ΝΔ πτέρυγας (Α΄ φάση). Ακολουθούν, οι εργασίες στη ΝΔ πτέρυγα με την προσθήκη και ανακατασκευή – αναδιαρρύθμιση των τριών επιπέδων της πτέρυγας για τη στέγαση του Ψυχιατρικού Τομέα (Β΄ φάση). 


 Πηγή: magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: