Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Στο μικροσκόπιο της Κ.Ο το κούρεμα και η «επόμενη μέρα»


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου στις 5 το απόγευμα λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών, η οποία αναμένεται να είναι το κεντρικό θέμα τόσο στην εισήγηση του πρωθυπουργού όσο και στα ερωτήματα και τις τοποθετήσεις των βουλευτών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Εθνους της Κυριακής, (Φώφη Γιωτάκη) ήδη από την έκτακτη συνεδρίαση της Πέμπτης και μιλώντας προς τους υπουργούς του, ο πρωθυπουργός περιέγραψε το στίγμα της μετά το Κούρεμα ημλέρας: "Πολλή δουλειά και αφοσίωση".

Το σίγουρο είναι ότι ένας πολιτικός κύκλος κλείνει (μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών) και ένας άλλος ανοίγει όχι με λιγότερες δυσκολίες και "ανατροπές" για τη ζωή των πολιτών. Και τα σενάρια ακολουθούν τη ροή του ακορντεόν. Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Παπανδρέου σφραγίζει κάθε πόρτα προς το παρόν. Η φράση "εκτός αν μας ρίξουν", από κυβερνητικό στέλεχος, παραμένει ενεργή, αφού ουδείς αποκλείει τον "αστάθμητο παράγοντα" σε μια π.χ. ψηφοφορία στη Βουλή. "Τώρα είναι η ώρα να δουλέψουμε. Χρειάζεται αφοσίωση.
Οι έντονες πολιτικές συζητήσεις, οι διάφορες κουβέντες δεν έχουν νόημα. Δεν έχουμε εκλογικές, αλλά άλλες σημαντικές μάχες μπροστά μας. Να ''κλειδώσει'' το νέο πρόγραμμα, να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, έχουμε δουλειά μπροστά μας, μετά θα ξανασυζητήσουμε τα άλλα", λέγεται ότι είπε ο κ. Παπανδρέου στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, κόβοντας προχθές τον "βήχα" στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών με απόφαση του ίδιου.
-Το καλύτερο αποδοτικότερο "κυβερνάν" είναι ο στόχος, λέει χαρακτηριστικά συνεργάτης του πρωθυπουργού. Τι εννοεί; Οτι ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου είναι από εδώ και στο εξής το ζητούμενο.
Εγκυρότατες πληροφορίες, άλλωστε, ομολογούν ότι ο πρωθυπουργός είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης δύο "κρυφά ραντεβού". Το πρώτο την περασμένη Κυριακή (τρίωρο) και το δεύτερο την Τετάρτη το πρωί, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι συζήτησαν αναλυτικά για τα "επόμενα βήματα" της κυβέρνησης και οι γνωρίζοντες κάνουν λόγο για "πολιτική συμφωνία εν όψει"...
Αλλωστε, δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι οι κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος συμφώνησαν να "μοιράσουν" την ευθύνη της ενημέρωσης, τηρουμένων των θεσμικών αναλογιών πάντα, την Πέμπτη. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Κ. Παπούλια, Παπανδρέου-Βενιζέλος κατά σειρά το Υπουργικό Συμβούλιο, ο αντιπρόεδρος εν συνεχεία τους πολιτικούς αρχηγούς και ο Γ. Παπανδρέου στο τέλος της ημέρας την ελληνική κοινωνία μέσω τηλεοπτικού μηνύματος.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: