Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Το Κυπριακό συζήτησαν Λαμπρινίδης- Χριστόφιας

Την πορεία του Κυπριακού και των διαπραγματεύσεων για την επίλυσή του συζήτησαν ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, στην Ν. Υόρκη όπου βρίσκονται. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, ο κ. Λαμπρινίδης επανέλαβε τη στήριξη που προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Γιώργου Παπανδρέου στον Κύπριο πρόεδρο και στις προσπάθειές του για «δίκαιη και λειτουργική λύση».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με κυπριακή διπλωματική πηγή, σε περίπτωση που η τουρκοκυπριακή πλευρά θέσει θέμα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, όσον αφορά στις έρευνες της Κύπρου για φυσικό αέριο, ο πρόεδρος Χριστόφιας θα ξεκαθαρίσει ότι αυτό το ζήτημα δεν αφορά το διάλογο για την επίλυση του Κυπριακού. 
Απόψε, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην έδρα του ΟΗΕ με αξιωματούχους του διεθνούς οργανισμού. Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ ενημέρωσε το γ.γ. Μπαν Κι-μουν για τις θέσεις των δυο κοινοτήτων και τέθηκαν επί τάπητος οι χειρισμοί που θα γίνουν από πλευράς Ηνωμένων Εθνών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: