Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Διαδηλωτές «πολιόρκησαν» το Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Λασίθι

Έντεκα προσαγωγές και δύο συλλήψεις υπήρξαν στη διάρκεια έντασης και συμπλοκών που σημειώθηκαν το βράδυ στο δρόμο που οδηγεί προς το ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου όπου συνεδρίασε η Ειδική Επιτροπή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Πολίτες πολιόρκησαν την περιοχή διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική, με την ευκαιρία της παρουσίας του πρωθυπουργού στο Λασίθι. 


Οι συγκεντρωμένοι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ εμπόδισαν την είσοδο στο ξενοδοχείο σε βουλευτές δημάρχους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση και να γίνουν οι προσαγωγές και συλλήψεις.
Οι εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ολοκληρώθηκαν το Σάββατο.
Μιλώντας στη συνεδρίαση, ο κ. Παπανδρέου είεπ μεταξύ άλλων: 
«Η Σοσιαλιστική Διεθνής θεωρεί τη μεταρρύθμιση της παγκόσμιας διακυβέρνησης και του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος ως βασική της προτεραιότητα, με την οποία συμφωνούν πολλοί από τους διαδηλωτές στη Γουόλ Στριτ και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις. Επειδή αυτές οι διαδηλώσεις εκφράζουν κάτι το ευρύτερο: δεν αρκεί να αλλάξουν οι κοινωνίες και οι χώρες μας. Πρέπει να αλλάξουμε μια ευρύτερη κοινωνία, το σημερινό παγκόσμιο χωριό μας.»

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: