Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

«Θα επαναδιαπραγματευθώ το Μνημόνιο»

Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου φέρεται ότι θα ζητήσει ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο, σύμφωνα με τα πορτογαλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο κ. Κοέλιο, στο περιθώριο της Ιβηρο- Αμερικανικής Συνόδου Κορυφής που λαμβάνει χώρα στην Ασουνσιόν της Παραγουάης, δήλωσε πως θα προτείνει κάποιες τροποποιήσεις στη συμφωνία που έχει υπογράψει η Πορτογαλία με ΕΕ και ΔΝΤ. Τον Νοέμβριο, «θα προτείνουμε ορισμένες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα οικονομικής και χρηματοπιστωτικής βοήθειας προς τη χώρα μας, ώστε αυτό να λαμβάνει υπόψη το μακροοικονομικό σενάριο και την εξέλιξη των βασικών δεικτών» δήλωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

«Η Πορτογαλία προσπαθεί να βρει πιο ευέλικτες λύσεις που θα τής επιτρέψουν να εξασφαλίσει μια περισσότερο προσαρμοσμένη στην οικονομία [της] χρηματοδότηση» πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε την πρόβλεψη του προγράμματος οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα του για τις δημόσιες επιχειρήσεις που τις θέλει να «χρηματοδοτούνται από τις διεθνείς αγορές» ως «απολύτως μη ρεαλιστική».
«Πρόκειται να προχωρήσουμε σε σημαντική προσαρμογή των δημοσιονομικών μας. Όμως, αυτή τη στιγμή αυτό που χρειαζόμαστε είναι να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί η οικονομία μας ώστε να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη», υπογράμμισε ο κ. Κοέλιο.

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: