Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Πολιτικές «βόμβες» Παπανδρέου με δημοψήφισμα και ψήφο εμπιστοσύνης


Δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή συμφωνία αφού ολοκληρωθούν οι λεπτομέρειες, εξήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για ύψιστη πράξη δημοκρατίας. «Ας δώσουμε το λόγο το λαό και στους πολίτες. Να τιμήσουμε το λαό και να τον κάνουμε συμμέτοχο στις αποφάσεις. Να υπάρχει κρυστάλλινη θέση για ένα θέμα που οριοθετεί το παρόν και το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα ο κ. Παπανδρέου ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για τις επόμενες αλλαγές, λέγοντας ότι «περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία και η έκφραση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση»διευκρινίζοντας ότι η σχετική συζήτηση θα ξεκινήσει στη Βουλή, αύριο. «Λέμε όχι στις εθνικές εκλογές που θα ήταν ο δρόμος προς την άτακτη χρεοκοπία», είπε. Παράλληλα απέρριψε τη συγκυβέρνηση ενώ διευκρίνισε ότι με τη νέα δανειακή σύμβαση αποφεύγεται η χρεοκοπία και η χώρα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η οποία -όπως είπε- «στάθηκε πριν από δύο εβδομάδες - στο ιστορικό της ύψος, για να μπορέσουμε να έχουμε αυτή τη συμφωνία».«Η συμφωνία της συνόδου κορυφής ανοίγει νέα εποχή για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί αν η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ δεν είχε σταθεί στο ιστορικό ύψος των στιγμών», τόνισε.
Ο πρωθυπουργός περιέγραψε έναν οδικό χάρτη της κυβέρνησης με προτεραιότητες το αποτελεσματικό κράτος, την ψηφιοποίηση και την οικονομική διακυβέρνηση, την παιδεία και τις αλλαγές στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη. Επιτέθηκε σε όσους θέλουν εθνικό διχασμό και επιδιώκουν «να διαχωρίσουν – όπως είπε - το λαό σε εθνικόφρονες και μιάσματα». Επιπλέον μίλησε για κρατικοποίηση τραπεζών, ενώ υποστήριξε ότι «όσοι θέλουν επιστροφή στη δραχμή, το κάνουν για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή συμφέροντα και θέλουν να αγοράσουν πάμφθηνα τη χώρα». 
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε να συναντηθεί αύριο Τρίτη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ωμό εκβιασμό χαρακτήρισε τα περί δημοψηφίσματος το ΚΚΕ, ζητώντας εκλογές τώρα. "Υπεκφυγή το δημοψήφισμα, μόνη λύση η προσφυγη στις καμπές" σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Για αρνητική πρωτοβουλία και ψευδώνυμη επιλογή μίλησε ο Φώτης Κουβέλης.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: