Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο πόδι 80χρονο


Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο συνταξιούχος, τον οποίο πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο πόδι χθες το πρωί στου Ζωγράφου, κατά τη διαφυγή τους, ληστές κοσμηματοπωλείου. Ο 80χρονος δέχτηκε τη σφαίρα κάτω από το γόνατο και μετά τις πρώτες βοήθειες των γιατρών υποκαταστήματος του ΙΚΑ, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σημείο που σημειώθηκε το περιστατικό, διακομίστηκε στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν άλλα θύματα, αφού δύο από τις σφαίρες των ληστών βρήκαν διερχόμενο ταξί και έσπασαν το τζάμι των πίσω καθισμάτων.
Λίγα λεπτά νωρίτερα ο οδηγός είχε αποβιβάσει μία μητέρα με την κόρη της, οι οποίες κάθονταν στο πίσω κάθισμα, ενώ ένας ακόμη πελάτης που μετέφερε στάθηκε, επίσης, τυχερός, αφού βρισκόταν στο μπροστινό κάθισμα.
Εάν το ταξί είχε περάσει δευτερόλεπτα πριν από τον δρόμο, είναι βέβαιο ότι η ζωή οδηγού και πελατών θα ετίθετο σε μεγάλο κίνδυνο.
Η ληστεία σημειώθηκε στις 10.15 από δύο οπλοφόρους, οι οποίοι εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο και αφού απείλησαν την ιδιοκτήτρια, άρπαξαν τα κοσμήματα που υπήρχαν στη βιτρίνα, καθώς και τα χρήματα από το ταμείο.
Στη συνέχεια βγήκαν και διέφυγαν από την οδό Παπαδιαμαντοπούλου, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κατάστημα.
Από εκεί έτυχε να περνά τυχαία ο συνταξιούχος, ηλικίας 80 ετών και ένας από τους δράστες τον πυροβόλησε στο πόδι και τον τραυμάτισε για να... ανοίξει δρόμο.
Ο ηλικιωμένος έπεσε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, ενώ οι ληστές διέφυγαν, πιθανόν με δίκυκλο, το οποίο είχαν σταθμεύσει κοντά στο κοσμηματοπωλείο που λήστεψαν.
Διερχόμενοι πολίτες ειδοποίησαν τους γιατρούς του υποκαταστήματος του ΙΚΑ που βρίσκεται απέναντι από το κατάστημα που έγινε η ληστεία, οι οποίοι πρόσφεραν αμέσως τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: