Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

«Iερά πυρά» για τον οίκο ανοχής

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας χρησιμοποίησε το προσωπικό του blog, για να κατακεραυνώσει τους Δημοτικούς Συμβούλους που ψήφισαν υπέρ της πρότασης για τη λειτουργία οίκου ανοχής στην περιοχή, λέγοντας ότι μόλυναν την πόλη της Παναγίας!
Αναλυτικά ο Μητροπολίτης στο ιστολόγιο του γράφει:



«Το Αίγιο είναι η πόλη της Παναγίας, της επονομαζόμενης Τρυπητής! Η Παναγία μας με πολλούς τρόπους μέχρι σήμερα έχει προστατεύσει την πόλη Της και τους κατοίκους της! Γι' αυτό ακριβώς και το Ιερό Προσκύνημα είναι πανσέβαστο από όλους, μικρούς και μεγάλους!

Έτσι λοιπόν πολύ μεγάλη έκπληξη και ακόμη μεγαλύτερη πικρία μας προξένησε η είδηση, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγιαλείας στη Συνεδρίαση της 9ης Σεπτεμβρίου κατά πλειοψηφία ενέκρινε την χορήγηση αδείας για την δημιουργία τριών, ναι ΤΡΙΩΝ, οίκων ανοχής στην πόλη μας.

Επισημαίνουμε το γεγονός, ότι το θέμα εισήχθη "ως κατεπείγον" και εκτός Ημερησίας Διατάξεως. Διερωτώμεθα λοιπόν: Τόσο επείγον θεωρήθηκε αυτό το ζήτημα; Και είναι από τη φύση του κατεπείγον; Δεν θα έπρεπε η Δημοτική Αρχή να θέσει το ζήτημα «σε διαβούλευση» όπως έγινε πια της μόδας από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία βάλθηκε να βυθίσει το Λαό μας σε μια αμαραμύθητη δυστυχία; Δεν θα έπρεπε δηλ. να τεθεί το ζήτημα σε δημόσια συζήτηση, ώστε αυτός ο ταλαίπωρος Λαός μας, ο χιλιοπροδωμένος και χιλιοταπεινωμένος, και ιδιαίτερα ο λαός της Αιγιάλειας να εκφράσει την γνώμη του; Η δημιουργία οίκων ανοχής στο μικρό Αίγιο δεν ήταν μέσα στις προεκλογικές εξαγγελίες των υποψηφίων Δημάρχων. Γιατί λοιπόν αυτός ο αιφνιδιασμός; Γιατί αυτή η γρηγοράδα;

Το μυαλό μας αυθόρμητα πηγαίνει σε στρεβλούς συλλογισμούς και σκοτεινούς διαδρόμους, τους οποίους όμως κρατάμε για τον εαυτό μας. Στους Δημοτικούς Συμβούλους όμως, ο οποίοι εψήφισαν την αμαρτωλή αυτή πρόταση του Δημάρχου κ. Στάθη Θεοδωρακοπούλου θέλουμε με παρρησία να πούμε και να φωνάξουμε «ΑΙΣΧΟΣ!». Κύριοι, με την απόφασή σας μολύνατε την πόλη της Παναγίας μας! Με την απόφαση σας αυτή συμβάλετε, ακουσίως ασφαλώς, στην επαύξηση της ακολασίας στην Κοινωνία. Μη μου πείτε, ότι ο αγοραίος έρωτας είναι το αρχαιότερο επάγγελμα της ανθρωπότητας, διότι θα σας απαντήσω, ότι τότε και η πορνεία είναι το αρχαιότερο αμάρτημα της κοινωνίας! Έχετε λύσει, λοιπόν, όλα τα άλλα προβλήματα της πόλεως και αυτό μόνο έμενε, ώστε και μάλιστα με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος; Δέκα τέσσερις (14) Δημοτικοί Σύμβουλοι κατεψήφισαν την πρόταση να εισαχθεί το θέμα ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ και ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ! Mε διαφορά τριών μόλις ψήφων το θέμα εισήχθη! Και όταν πλέον το θέμα συζητήθηκε μερικοί άλλαξαν στρατόπεδο και υπερψήφισαν την πρόταση!

Επειδή έπειτα από λανθασμένη ανάγνωση σχετικού δημοσιεύματος τοπικής εφημερίδος παρουσιάσαμε εσφαλμένως τα γεγονότα, παραλείποντας άθελά μας τα ονόματα εκείνων οι οποίοι κατεψήφισαν την πρόταση του κ. Δημάρχου, παραδίδουμε σήμερα στην ιστορία της πόλεως τα ονόματα των υπαιτίων αυτής της ανίερου αποφάσεως, όσων δηλαδή υπερψήφισαν την πρόταση, ευχόμεθα δε να μη ιδούν ποτέ πρόσωπα του περιβάλλοντός τους να έχουν καταφύγει στους Οίκους αυτούς της Αμαρτίας είτε ως «ιέρειες του αγοραίου έρωτα», είτε ως πελάτες των Οίκων Ανοχής.

Προσευχόμεθα στην Παναγία μας «να μη στήση αυτοίς την αμαρτίαν ταύτην», δηλ. να τους συγχωρήσει!

Το Αίγιο έχει πολλά και πιεστικά προβλήματα! Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας θυμίζει την παροιμία: «Όλα τάχει η Μαριωρή, ο φερεντζές της λείπει».

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: