Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Κυρ. Μητσοτάκης: Να μπουν μπροστά σε μία συλλογική προσπάθεια οι βουλευτές

«Σε μία συλλογική προσπάθεια οι βουλευτές πρέπει να δείξουν ότι μπαίνουν μπροστά, αλλιώς δεν μπορούν να διεκδικούν το ρόλο του ηγέτη» δήλωσε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης την επομένη την επομένη της πρωτοβουλίας των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς να παραιτηθούν της βουλευτικής αποζημίωσης.  «Χαίρομαι που έστω και με καθυστέρηση ένα κόμμα υιοθέτησε την άποψη που είχα εκφράσει να υπάρχει έμπρακτος περιορισμός γν βουλευτικά προνόμια» σημείωσε.  Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, σε αρκετές συζητήσεις κάποιοι συνάδελφοί του βουλευτές αναγνωρίζουν την ορθότητα της στάσης του για περιορισμό των βουλευτικών προνομίων, αλλά και κάποιοι άλλοι προχωρούν «σε προσωπικές επιθέσεις που αγγίζουν τα όρια της χυδαιότητας μην έχοντας επιχειρήματα να αντιπαραθέσουν».

«Τον ισχυρισμό ότι αυτά λέγονται μόνο από τους προνομιούχους ακυρώνει η πρωτοβουλία Κουβέλη. Ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει. Δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα όσοι μου επιτίθενται, αλλά είμαι συνηθισμένος από λάσπη» δήλωσε.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε δε την κυβέρνηση για τη στάση της στο ζήτημα των αποδείξεων. «Πώς θα εμπιστευτεί ο πολίτης αυτή την κυβέρνηση που λέει κάθε ημέρα διαφορετικά πράγματα για το ζήτημα της φορολογίας;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ως προς τη φορολογία είναι απολύτως έχει αποτύχει οικτρά, ενώ σημείωσε ότι με πραγματικά δεδομένα όπως η αναμόρφωση του φορολογικού μηχανισμού υπάρχει δυνατότητα να πειστούν οι πιστωτές μας για μείωση των συντελεστών.

«Η ΝΔ πρέπει να είναι μπροστάρης στην όλη διαδικασία περικοπής του σπάταλου κράτους» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά την εργασιακή εφεδρεία είπε ότι κανείς δεν έχει καταλάβει πως θα λειτουργήσει και το μόνο που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής είναι απόλυτη σύγχυση.

Καταδίκασε δε, τη φρασεολογία του προέδρου των ιδιοκτητών ταξί Θύμιου Λυμπερόπουλου περί 50.000 πτωμάτων, αλλά δήλωσε αντίθετος στην πλήρη απελευθέρωση των ταξί χωρίς πληθυσμιακά κριτήρια.

Όπως ανέφερε, υπάρχει ενδεχόμενο ασυμβίβαστου του κ. Λυμπερόπουλου σε σχέση με την ιδιότητα που κατέχει στη ΝΔ. 

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: