Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Στήνουν πάρτι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Πάρτι μέσα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, με εισιτήριο και ποτά, οργανώνουν κατ' εξακολούθηση και παρά την ρητή απαγόρευση, άτομα άσχετα με το Πανεπιστήμιο. Πρόκειται για μία φάμπρικα που έχει ανοίξει, με πρωταγωνιστές ακόμη και επιχειρηματίες των μπαρ της πόλης, οι οποίοι έχουν βρει έναν εύκολο τρόπο για να αποκομίζουν σημαντικά κέρδη.Τα πάρτι αυτά, δεν σχετίζονται με εκδηλώσεις των φοιτητικών συλλόγων ή των φοιτητικών παρατάξεων, αλλά πρόκειται για καθαρά ιδιωτικές πρωτοβουλίες, στις οποίες άλλοτε μετέχουν κι άλλοτε όχι και φοιτητές.
 

Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει πάρει διαστάσεις, αφού σε τακτά χρονικά διαστήματα, σημεία της Πανεπιστημιούπολης μετατρέπονται σε κέντρα διασκέδασης.

Ενδεικτική είναι και η ανακοίνωση της Πρυτανείας, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στην οποία σημειώνεται πως «εκδηλώσεις – Party τρίτων, μη Πανεπιστημιακών και μάλιστα επιχειρηματιών Bar, με εισιτήριο και ποτά σε Πανεπιστημιακούς Χώρους δεν τυγχάνουν της έγκρισης των Αρχών του Ιδρύματος και θα θεωρηθούν ως παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, με όλες τις συνέπειες.

Εκδηλώσεις Φοιτητικών Συλλόγων ή Φοιτητικών Παρατάξεων τυγχάνουν της άμεσης έγκρισης της Πρυτανείας, δεδομένου άλλωστε ότι πραγματοποιούνται με ευθύνη των διοργανωτών – μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας».

Με την ίδια ανακοίνωση η Πρυτανεία καλεί όλα τα μέλη του Πανεπιστημίου και ειδικότερα τους φοιτητές να προστατέψουν το Πανεπιστημιακό Άσυλο.

Πηγή: epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: