Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τη διατήρηση της Περιφερειακής Μονάδας του ΙΓΜΕ ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης


Τη συνέχιση της λειτουργίας της Περιφερειακής Μονάδας Ηπείρου του ΙΓΜΕ, που έχει έδρα την Πρέβεζα,  ζητά εκ νέου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με έγγραφό του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Ο Περιφερειάρχης, τονίζει μεταξύ άλλων, ότι το ΙΓΜΕ Ηπείρου, για  αρκετά χρόνια,  αποτελεί το σημαντικότερο επιστημονικό συνεργάτη της Περιφέρειας,  δίνοντας λύσεις σε πολλά προβλήματα,  χάρη στο   εξειδικευμένο προσωπικό και τον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει. 


Προσθέτει δε και τα εξής:

«Η συνέχιση της λειτουργίας της, ως αυτόνομης μονάδας, κρίνεται απαραίτητη και ενδεικτικά σας ενημερώνουμε για ορισμένες από τις δράσεις της, που την καθιστούν αναγκαία:

             Διαθέτει πιστοποιημένο εργαστήριο χημικών αναλύσεων εδαφών και νερού, συνεργαζόμενη με τις μονάδες εμφιάλωσης που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο.
             Έχει αναδείξει το γεωθερμικό πεδίο στην Άρτα και προχωρεί στην ανάδειξη του γεωθερμικού πεδίου Κόνιτσας.
             Παρέχει στην Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στην Περιφερειακή αξιόπιστη και άμεση επιστημονική υποστήριξη στην αντιμετώπιση κατολισθήσεων, πλημμυρών κ.α., φαινόμενα που είναι συχνά σε πολλές περιοχές της Ηπείρου.
             Παρέχει τεχνική βοήθεια στην αντιμετώπιση προβλημάτων στο σχεδιασμό τεχνικών έργων και στην επίλυση ζητημάτων που αφορούν την ύδρευση οικισμών».
Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης, κάνει γνωστή στο Υπουργείο την πρόθεση της Περιφέρειας να αναλάβει το κόστος στέγασης της Μονάδας,  ώστε να μειωθούν τα λειτουργικά της έξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: