Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Στο κίνημα «δεν πληρώνω» και οι καταστηματάρχες των Ιωαννίνων


Αυξάνονται ραγδαία μέρα με τη μέρα οι αντιδράσεις των φορολογούμενων για τα νέα «χαράτσια» της Κυβέρνησης. Μετά τις διαμαρτυρίες πολιτών στις Εφορίες και το σκίσιμο των ειδοποιητηρίων για την έκτακτη εισφορά, στο οποίο καταφεύγουν πολλοί ως μέσο αντίδρασης, και οι καταστηματάρχες των Ιωαννίνων ετοιμάζονται να μπουν στο κίνημα του «δεν πληρώνω» και να μην καταβάλουν την έκτακτη εισφορά, που πρέπει να πληρώσουν μέχρι και αύριο.  Την απόφαση πήρε ομόφωνα ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, πιστεύοντας, ότι η κίνηση αυτή «θα ταρακουνήσει την Κυβέρνηση, ώστε να κατανοήσει τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος της χώρας μας, ιδιαίτερα οι μικρομεσαίοι έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι». Σε ανακοίνωσή του, που υπογράφουν ο Πρόεδρος Γιώργος Νταλαμάγκας και ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Βασδέκης, τονίζεται ότι «αυτός ο ύστατος τρόπος αντίδρασης θα στείλει ένα μήνυμα που θα είναι πολλαπλάσια ισχυρότερο από αυτό του κλεισίματος των καταστημάτων μας».


ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ…

Είναι φανερό, ότι οι καταστηματάρχες, που βιώνουν ίσως περισσότερο από τον καθένα την οικονομική κρίση, δεν αντέχουν άλλα «χαράτσια» από την Κυβέρνηση. Καλούνται συνεχώς να πληρώνουν για τις υποχρεώσεις τους, τη στιγμή που τα έσοδα έχουν μειωθεί σημαντικά. Όσοι αντέχουν ακόμη στη δίνη της κρίσης και δεν έβαλαν λουκέτο στο μαγαζί τους, καλούν την Κυβέρνηση να καταλάβει, ότι η συνεχής και χωρίς όριο φοροεπιδρομή δεν θα λύσει το πρόβλημα της οικονομίας μας. «Το μόνο που θα πετύχει θα είναι πολίτες χωρίς χρήματα, χωρίς ψυχολογία, χωρίς όραμα για το μέλλον» αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

ΑΛΛΑΓΗ ΜΙΓΜΑΤΟΣ…
Γιαννιώτες καταστηματάρχες στηλιτεύουν την πολιτική της Κυβέρνησης και την καλούν να αλλάξει τακτική. Ζητούν, μεταξύ άλλων, ένα κράτος συνεπές στις υποχρεώσεις του, που να μην τους αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Ζητούν ένα ενιαίο, απλό, δίκαιο και σταθερό φορολογικό πλαίσιο με ορίζοντα τουλάχιστον 10ετίας, ώστε οι επιχειρήσεις να γνωρίζουν το φορολογικό περιβάλλον στο οποίο θα επιχειρούν.  

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ…
Παράλληλα, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων ζητά, μεταξύ άλλων, σταθερό χρόνο παραγραφής των παρελθόντων χρήσεων χωρίς παρατάσεις, θέσπιση επιδόματος ανεργίας για τους καταστηματάρχες που οδηγούνται στο κλείσιμο και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέχρι την εύρεση νέας εργασίας και ειδικά κίνητρα προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για συγχωνεύσεις και επενδύσεις.

«Χωρίς ισχυρά κίνητρα ανάπτυξης, δεν πρόκειται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ούτε νέα εισοδήματα. Μόνο έτσι θα αναθερμανθεί η Ελληνική οικονομία και θα βγει η χώρα από την ύφεση και το Μνημόνιο» καταλήγει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων.
Πηγή: "Πρωινός Λόγος" της Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: