Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Επικίνδυνα και κακόγουστα «παιχνίδια» με δήθεν απαγωγές….

Ένα συμβάν, το οποίο καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, αλλά δεν πήρε καμία δημοσιότητα, περί απαγωγής 16χρονης, προβληματίζει έντονα τις διωκτικές αρχές και τις κάνει πολύ σκεπτικές για το τι μέλλει γενέσθαι!Ήταν λίγες ημέρες μετά την διαλεύκανση της υπόθεσης απαγωγής της 22χρονης κόρης του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων Νίκου Γκόντα. Μια υπόθεση, στην οποία η αστυνομία έδρασε με αριστοτεχνικό τρόπο και η σύλληψη των τριών δραστών πήρε μεγάλη δημοσιότητα. Οι δύο απαγωγείς είχαν οδηγηθεί ήδη στις φυλακές. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, καθώς είχε ζητήσει και νέα αναβολή οδηγήθηκε και ο τρίτος, με βαρύτατες κατηγορίες.

Στην αστυνομία σήμανε και πάλι συναγερμός, μετά από καταγγελία που έγινε. Μία δεκαεξάχρονη έφυγε από το σπίτι της με κατεύθυνση το φροντιστήριό της, ύστερα από έναν συνηθισμένο καβγά που είχε, από αυτούς που συμβαίνουν πολύ συχνά μεταξύ γονιών και παιδιών.

Η ώρα πέρασε αλλά η κοπέλα δεν επέστρεψε στο σπίτι της. Αργότερα, ο πατέρας της δέχθηκε ένα μήνυμα στο τηλέφωνό του, από το κινητό της κόρης του. Το μήνυμα ανέφερε ότι το παιδί του είχε απαχθεί και αν ήθελε να το ξαναδεί ζωντανό έπρεπε να δώσει το ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ και να μην ενημερώσει την αστυνομία.

Όπως θα συνέβαινε με κάθε γονιό, πάγωσε. Η αστυνομία ενημερώθηκε για όλα τα συμβάντα και ξεκίνησε άμεσα κύκλο ερευνών. Όταν η 16χρονη κατάλαβε την κινητοποίηση που είχε γίνει, υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο σπίτι της και να ζητήσει συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε και την αγωνία που έδωσε στην οικογένειά της....

Το γεγονός αυτό προβληματίζει έντονα την Αστυνομία. Κι αυτό, γιατί όπως αναφέρουν έμπειροι αξιωματικοί, μπορεί να οδηγήσει κι άλλα παιδιά σε παρόμοιες «φάρσες», οι οποίες όμως είναι άκρως επικίνδυνες. Η εμπλοκή της αστυνομίας, σε μία τέτοια υπόθεση, όπου το παιδί θέλει να «τιμωρήσει» τους γονείς για διάφορους λόγους, μπορεί να προκαλέσει έντονη συναισθηματική φόρτιση στο ίδιο το παιδί, το οποίο είναι απρόβλεπτο πως θα αντιδράσει κάτω από την πίεσή της.

«Η απαγωγή είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους παιχνίδια. Το σοκ για τους γονείς είναι τεράστιο, ενώ και τα ίδια τα παιδιά που μπορεί να έχουν σκεφτεί κάτι τέτοιο, όταν αντιληφθούν το μέγεθος της αναστάτωσης, μπορεί να αντιδράσουν σπασμωδικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ανώτερος αξιωματικός.

Πέρα λοιπόν από το υπαρκτό πρόβλημα των απαγωγών που αυξάνονται και συνδέονται με την οικονομική κρίση και τη γενικότερη αύξηση της εγκληματικότητας, η Αστυνομία βρίσκεται αντιμέτωπη και με το πρόβλημα των «δήθεν» απαγωγών. Καλό είναι να μην πάρει διαστάσεις και να μην υπάρξουν μιμητές τέτοιων ενεργειών....

Πηγή: epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: