Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

«Λουκέτο» σε καταστήματα του ΟΤΕ στην Ήπειρο

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στους εργαζόμενους του ΟΤΕ, αλλά και σε πολλές τοπικές κοινωνίες η απόφαση για το κλείσιμο 137 καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα από τις αρχές Οκτωβρίου.Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα καταστήματα σε Μέτσοβο, Κόνιτσα, Φιλιππιάδα και Καναλάκι γεγονός που ανησυχεί τους εργαζόμενους των καταστημάτων, αλλά και το τοπικό σωματείο συνολικά. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Θεοδόση Γκλέζο με βάση τον κανονισμό οι εργαζόμενοι των καταστημάτων που αναμένεται να κλείσουν μπορούν να απασχοληθούν όπου υπάρχουν ανάγκες στον ΟΤΕ, ακόμη και σε άλλες περιοχές της χώρας. Αν και τίποτε δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, δεν παύει να υπάρχει έντονη ανησυχία, συμπλήρωσε. Παράλληλα υπογράμμισε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στις τοπικές κοινωνίες. 

Ευθύνες αποδίδονται στην Διοίκηση του ΟΤΕ που απρόκλητα προχώρησε
σε αυτή την απόφαση, τη στιγμή μάλιστα που μέχρι το τέλος Αυγούστου βρισκόταν σε εξέλιξη διάλογος για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στον Οργανισμό.

Όπως σημείωσε, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση για τις περαιτέρω ενέργειες με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, αλλά και τη στήριξη του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: