Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Διεθνή: Στα καταφύγια οι κάτοικοι του Μανχάταν λόγω του τυφώνα Αϊρίν

Προ των πυλών της Βόρειας Καρολίνας βρίσκεται ο τυφώνας Αϊρίν, την ώρα που χιλιάδες Νεοϋορκέζοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και βρίσκονται στα καταφύγια της μεγαλούπολης, μετά και το δραματικό διάγγελμα Ομπάμα.  Οι αρχές των περιοχών από τη Νέα Υόρκη ως και τη Βόρεια Καρολίνα έχουν κηρύξει τις περιοχές αυτές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις ακτές.  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, διάκοψε τις διακοπές του και επέστρεψε στην Ουάσινγκτον. Σε μήνυμά του χθες το βράδυ κάλεσε τους Αμερικανούς να αντιμετωπίσουν τον κυκλώνα στις πραγματικές του διαστάσεις που μπορεί να είναι «σοβαρές και ιστορικές». Το ύψος των κυμάτων που θα προκαλέσει ο τυφώνας αναμένεται να φτάσουν τα 2,5 μέτρα.  


Ο τυφώνας «Αϊρίν» είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και καταστροφικός και πρέπει οι πολίτες να τον πάρουν σοβαρά, προειδοποίησε ο Μπαράκ Ομπάμα λίγες ώρες πριν από το πέρασμα του τυφώνα, ο οποίος πλησιάζει τις ακτές των ΗΠΑ και πρόκειται να χτυπήσει σε περιοχές όπου ζουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί.

Ο κυκλώνας Αϊρίν, ο οποίος απειλεί την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, εξασθένησε ελαφρά- δίχως να υπάρχει εφησυχασμός- και υποβαθμίστηκε στην κατηγορία ένα της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, η οποία έχει πέντε βαθμίδες, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC).

Στις 12:00 ώρα Ελλάδος, το μάτι του κυκλώνα βρισκόταν σε απόσταση 55 χιλιομέτρων από το Ακρωτήριο Λουκάουτ, στη Βόρεια Καρολίνα, με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα.

Δείτε την πορεία του τυφώνα σε πραγματικό χρόνο:
http://www.cbs12.com/sections/weather/hurricane-tracker/

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: