Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Στη «ρίζα» του πρέπει να χτυπηθεί το εμπόριο ναρκωτικών στην Ήπειρο

Στο μεγαλύτερο πρόβλημα της Ηπείρου έχει εξελιχθεί η εμπορία, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών! Καθημερινά, στο Αστυνομικό Δελτίο καταγράφονται πολλά περιστατικά που δείχνουν, ότι η μάστιγα των ναρκωτικών έχει μπει για τα καλά στην περιοχή μας και πρέπει άμεσα να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις από τους αρμόδιους Φορείς, αφού οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι εις βάρος της κοινωνίας.  Είναι γεγονός, ότι το πρόβλημα θα μειωθεί σημαντικά, μόνο αν «ξεριζωθούν» τα κυκλώματα που εμπορεύονται μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως χασίς, αλλά και των λεγόμενων «σκληρών» ναρκωτικών, όπως ηρωίνη και κοκαΐνη.  «Αν κοπεί το «κεφάλι», τότε το «σώμα» θα είναι ανήμπορο να αντιδράσει» σημειώνουν σωστά Ηπειρώτες, εννοώντας βεβαίως, ότι, αν δοθεί δραστικό «χτύπημα» στους μεγαλέμπορους ναρκωτικών, τότε τα «βαποράκια» δεν θα μπορούν να δρουν τόσο συχνά, όσο τώρα.


ΑΝΗΣΥΧΙΑ…

Είναι χαρακτηριστικό, ότι η ανησυχία των κατοίκων στην περιοχή μας είναι μεγάλη, αφού όπως δείχνουν οι συλλήψεις, οι έμποροι ναρκωτικών, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι άνθρωποι της «διπλανής πόρτας» και συνήθως υπεράνω πάσης υποψίας.

Παράλληλα, ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός, ότι αρκετοί διακινητές είναι Ηπειρώτες! Αυτό φαίνεται και από το χθεσινό Αστυνομικό Δελτίο, όπου υπάρχουν τρία περιστατικά στην περιοχή μας κατά τα οποία συνελήφθησαν 5 άτομα για κατοχή κυρίως «σκληρών» ναρκωτικών.


ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ…
Στην Πρέβεζα, συνελήφθησαν δυο Ελληνίδες 37 και 26  ετών και ένας υπήκοος Γερμανίας 24 ετών, γιατί στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας -Ηγουμενίτσας, βρέθηκε  και κατασχέθηκε  μία νάιλον συσκευασία, που περιείχε 48 γραμμάρια χασίς. Τα ναρκωτικά βρίσκονταν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε η 26χρονη και επέβαιναν  οι άλλοι δύο συλληφθέντες.

Στα Ιωάννινα  συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ένας 30χρονος γιατί κατείχε 1,4 γραμμάρια ηρωίνης,  και ένας 29χρονος με 2,2 γραμμάρια από την ίδια ουσία.

Τα περιστατικά όμως είναι συνεχή και δείχνουν ότι η αύξηση των Ελλήνων που εμπορεύονται ναρκωτικά μόνο… άσχετη με την οικονομική κρίση δεν είναι! Δυστυχώς, όσο κάποιοι δεν θα μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε καν τα προς το ζην, τόσο περισσότερο, λόγω απόγνωσης κυρίως, θα στρέφονται στο «εύκολο» κέρδος που υπόσχεται η εμπορία ναρκωτικών.

Η τελευταία μπορεί να γίνει και… οικογενειακή υπόθεση! Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα συνελήφθη μια μάνα 51 ετών και ο 27χρονος γιός της για διακίνηση 3,5 γραμμαρίων ηρωίνης!

Όπως είχε ανακοινώσει η Αστυνομία, στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  60 ναρκωτικά χάπια και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, προερχόμενο από την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…
Έτσι, πολλοί Ηπειρώτες προτείνουν, ότι η Κυβέρνηση, αλλά και οι τοπικοί Φορείς, όπως Δήμοι και Περιφέρεια πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για το πρόβλημα των ναρκωτικών, που ολοένα και διογκώνεται. «Με ανοιχτές εκδηλώσεις, ομιλίες, έντυπο υλικό κ.α. μπορούν όλοι οι Φορείς να συνεισφέρουν στην άμβλυνση του προβλήματος» σημειώνουν πολίτες.
Ειδικά στα σχολεία, η ενημέρωση θα έπρεπε να ήταν ήδη ένα εκ των βασικών μαθημάτων, αφού από μικρή ηλικία πρέπει τα παιδιά να γνωρίζουν τους κινδύνους. 
 
Πηγή: "Πρωινός Λόγος" της Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: