Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στον Έβρο

Ενισχύσεις  έφυγαν από την Αθήνα απόψε το βράδυ, με δύο ελικόπτερα Chinook,τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης, της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στον Έβρο για δεύτερη μέρα.Επίσης ξημερώματα Παρασκευής αναμένονται ακόμα δύο ρωσικά ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι αδύνατον να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που κατακαίει δασική έκταση και γι αυτό το λόγο  και παρατάχθηκαν στον υδροταμιευτήρα ,λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να δημιουργήσουν μια αντιπυρική ζώνη για να σταματήσουν εκεί το πύρινο μέτωπο. Στο σημείο αυτό, σύμφωνα με τοπικούς φορείς, υπάρχει πολύ νερό, οπότε και θα διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.



Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 108 πυροσβέστες με 47 πυροσβεστικά οχήματα,80 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 30 στρατιώτες.

Όλες οι δυνάμεις της περιφέρειας και των δήμων της περιοχής με τη συνδρομή μηχανημάτων, αλλά και ο στρατός έχουν κινητοποιηθεί για τη διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρου Μπούφη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή που περιλαμβάνει τις κοινότητες Λευκίμη, Σαράντα Σπίτια, Ερείπια Βυρίνης, Ερείπια Κιτρινόπετρας, Ύψωμα Καρβουνιάρης, Μέλια, Β. Οικισμού Κοίλων και Ερείπια Αμυγδαλιάς.

Επίσης εστάλη αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποστολή από ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα πυροσβεστικών αεροσκαφών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στον Έβρο εφόσον κριθεί απαραίτητο. 

Για το θέμα των πυρκαγιών και ειδικότερα για αυτήν στον Έβρο, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή από τον οποίο ζήτησε ενημέρωση. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η φωτιά έχει αποτεφρώσει περισσότερα από 30.000 στρέμματα από βελανιδιές , πεύκα και καλλιέργειες.

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: