Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Διεθνή: Ο πρώτος νεκρός από τον τυφώνα στη Β. Καρολίνα - 320.000 σπίτια χωρίς ρεύμα!

Με 85 μίλια την ώρα κινείται ο τυφώνας Irene, που ήδη έχει φτάσει στη Βόρεια Καρολίνα και σύμφωνα με το Fox News έχει ήδη και το πρώτο θύμα. Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν δέντρο ξεριζώθηκε και τον χτύπησε έξω από το ίδιο του το σπίτι, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο, επικαλούμενο νοσοκόμους που έφτασαν στο σημείο.  Πόλεις πλημμυρισμένες και 200.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, καθώς οι κάτοικοι της πολιτείας προσπαθούν να περισώσουν τις περιουσίες τους για να μην ξαναζήσουν ό,τι και το 2005 όταν έχασαν τα πάντα στο πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα.

Οι άνεμοι που συνοδεύουν τον κυκλώνα έχουν προκαλέσει τρομερή ζημιά στις γραμμές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και στο δίκτυο ύδρευσης της Β. Καρολίνας. 119.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και στη Βιρτζίνια.

Δήμαρχος Ν. Υόρκης: Εκκενώστε την πόλη, απειλούνται ζωές

Η Irene κατευθύνεται στη Νέα Υόρκη, όπου ο Μάικλ Μπλουμπεργκ χρησιμοποίησε ξανά δραματικούς τόνους, καλώντας τους κατοίκους της πόλης να εγκαταλείψουν υποχρεωτικά τις εστίες τους για να μη θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.  Περίπου 370.000 κάτοικοι πήραν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε περιοχές της Νέας Υόρκης που μπορεί να πλημμυρίσουν, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε τμήματα του Μπρούκλιν και του Κουίνς και του κέντρου του Μανχάταν.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: