Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

1.233 Γιαννιωτόπουλα εισάγονται σε ΑΕΙ – ΤΕΙ

Η σκληρή και συστηματική προσπάθεια, το διάβασμα και η κούραση μίας ολόκληρης σχολικής χρονιάς απέδωσαν τελικά καρπούς για 1.233 συνολικά Γιαννιωτόπουλα, που πέτυχαν να εισαχθούν φέτος σε κάποια από τις σχολές και τα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας.«Πρωταθλητής» σε αριθμό επιτυχόντων μαθητών αναδεικνύεται το Γενικό Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής, καθώς από αυτό εισάγονται στα Ανώτατα και Ανώτερα ιδρύματα συνολικά 133 μαθητές και μαθήτριες. Δεύτερο σε αριθμό επιτυχόντων έρχεται το 1ο Λύκειο Ιωαννίνων, απ’ το οποίο εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 123 μαθητές και ακολουθεί το 3ο Λύκειο με 104 επιτυχόντες! Σημαντικός είναι βέβαια και ο αριθμός των μαθητών από τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης των Ιωαννίνων αλλά και από όλο το Νομό που εξασφαλίζουν μία θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Όσον αφορά τον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αξίζει να τονιστεί ότι από το Γενικό Λύκειο των «Δωδωναίων» πέτυχαν στις Πανελλαδικές συνολικά 89 απόφοιτοι.


ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ «Π.Λ.»
• Την μεγάλη της χαρά και ικανοποίηση για την πρωτιά της στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, εξέφρασε, μιλώντας χθες στον «Π.Λ.» η μαθήτρια του Γενικού Λυκείου της Ζωσιμαίας Κάτια Μπρούζου, η οποία κατόρθωσε να συγκεντρώσει 19.580 μόρια στην βαθμολογία της και εισάγεται με καλή σειρά στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων.«Η βαθμολογία αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας και της πολλής δουλειάς που έκανα όλη την προηγούμενη χρονιά», τόνισε χαρακτηριστικά η Κάτια, προσθέτοντας πως ένα μεγάλο όνειρό της γίνεται τελικά πραγματικότητα. Όσον αφορά τις προϋποθέσεις για επιτυχία στις Πανελλαδικές έκανε λόγο για διάβασμα, μεθοδικότητα, επιμονή, αλλά και τύχη, ενώ σημείωσε πως η ίδια θεωρεί σημαντικό να γίνονται όλα αυτά με μέτρο, γιατί ο μαθητής δεν μπορεί να αποδώσει αν δεν ξεκουράζεται! Η αριστούχος Γιαννιώτισσα αναφερόμενη στην επιλογή της Ιατρικής Ιωαννίνων –μπορούσε να εισαχθεί και σε αντίστοιχες σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης- ανέφερε ως κριτήριο τα λιγότερα έξοδα, αφού θα σπουδάσει τελικά στην πόλη της και έκανε λόγο για την στήριξη που παρείχαν στην προσπάθειά της οι καθηγητές και η οικογένειά της.• Αντίστοιχα χαρούμενη δήλωσε στον «Π.Λ.» και άλλη μία αριστεύσασα μαθήτρια της Ζωσιμαίας, η Ανδρομέδα Ντάκουλα, η οποία πέτυχε να εισαχθεί στη Νομική Θεσσαλονίκης, που ήταν και η πρώτη της επιλογή, με 18.845 μόρια. Και η ίδια έκανε λόγο για την βοήθεια που της παρείχαν οι καθηγητές στο σχολείο και στο φροντιστήριο, ενώ δεν παρέλειψε επίσης να σημειώσει ότι εκτός από την προετοιμασία για τις Πανελλαδικές την χρονιά που μας πέρασε βρήκε χρόνο να ασχοληθεί και με άλλες δραστηριότητες.• Σύμφωνα με πληροφορίες η μαθήτρια του 4ου Ενιαίου Λυκείου Ιωαννίνων Αικατερίνη Νέου του Κωνσταντίνου μπήκε πρώτη πανελλαδικά στο Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Ιωαννίνων!Επίσης η Δήμητρα Δήμου του Αλέξανδρου (από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Ιωαννίνων) μπήκε 1η στην Ιατρική Ιωαννίνων, η Σίσσυ – Φωτεινή Σάκκου του Ζωσιμά (από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ιωαννίνων) πέρασε 4η στην Ιατρική Ιωαννίνων, ενώ η Ειρήνη Μπέλλου του Βασιλείου (από το 7ο Ενιαίο Λύκειο) εισάγεται 4η στο Βιολογικών Εφαρμογών Ιωαννίνων. Τέλος, η Βασιλική Καντζέλη του Παύλου μπαίνει 5η στο Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Ιωαννίνων.


ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
Στην προσπάθεια και τις επιτυχίες που σημείωσαν οι Γιαννιώτες μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αναφέρονται με χθεσινές συγχαρητήριες δηλώσεις τους, η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Κεντρικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος και η περιφερειακή διευθύντρια Εκ­παίδευσης Φιλιώ Νόκα - Ζαράχη.

Η ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η κ. Γεωργακοπούλου – Μπάστα, εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια «στις νέες και τους νέους της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, που με σκληρή και επίπονη προσπάθεια, κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα δηλώνει βέβαιη ότι «θα συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο την προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων τους, στο όμορφο ταξίδι της ακαδημαϊκής ολοκλήρωσης, δημιουργώντας ελπιδοφόρες προοπτικές για το μέλλον της περιοχής».
Η κ. Γεωργακοπούλου συγχαίρει επίσης τους μαθητές που δεν κατάφεραν να πετύχουν φέτος το στόχο τους και τους οποίους περιμένει, όπως λέει, μια δεύτερη προσπάθεια, αλλά και τους γονείς και στους εκπαιδευτικούς των μαθητών, που με τη στήριξη και τη συμπαράσταση που τους παρείχαν, συνέβαλαν στην επίτευξη της επιτυχίας. Παράλληλα, καλωσορίζει τους νεοεισαχθέντες φοιτητές των σχολών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που εδρεύουν στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. 
Ο ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΦΙΛΙΟΣ
Τους μαθητές της περιοχής μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας συγχαίρει με χθεσινό του μήνυμα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.Τα ποσοστά επιτυχίας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ των μαθητών από τα Λύκεια του Δήμου αλλά και του Νομού Ιωαννίνων είναι αρκετά υψηλά, όπως πολλές είναι και οι πρωτιές που κατέκτησαν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σημειώνει ο κ. Φίλιος, ευχόμενος στους νέους φοιτητές «να συνεχίσουν με την ίδια θέληση, επιμονή και δύναμη τον αγώνα τους ώστε να γίνουν λαμπροί επιστήμονες και χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία».Ο Δήμαρχος καλωσορίζοντας στα Γιάννινα τους φοιτητές και  τους σπουδαστές που έρχονται από άλλες περιοχές της χώρας σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ένα από τα καλύτερα της χώρας και το ΤΕΙ Ηπείρου, θα δώσουν όλα τα επιστημονικά εφόδια ώστε οι νέοι να ανοίξουν τα φτερά τους». Τέλος, απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες κατοικιών να κρατήσουν τις τιμές των προς ενοικίαση διαμερισμάτων σε λογικά πλαίσια.


Η ΦΙΛΙΩ ΝΟΚΑ
Τα συγχαρητήριά της προς όλους τους  μαθητές που πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, εκφράζει από την πλευρά της και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου  κ. Φιλιώ Νόκα – Ζαράχη.
«Όλες οι σχολές  έχουν αξία γιατί αποτελούν την “Ιθάκη” σας. Βγαίνετε μόλις για κείνο το ταξίδι ζωής που καθορίζει την πορεία και την εξέλιξη του ανθρώπου. Στη ζωή δεν έχει σημασία το μονοπάτι που διαλέγεις, σημασία έχει να το περπατάς με συνέπεια και να μαθαίνεις από όλα όσα συναντάς. Στο νέο Πανεπιστήμιο/ΤΕΙ  που θα φοιτήσετε η  παρακολούθηση, η συνέπεια, η συμμετοχή και η αξιολόγηση θα είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση των στόχων σας. Τα λόγια του ποιητή εκφράζουν όσα σας εύχομαι για τούτο το νέο σας ταξίδι», σημειώνει η κ. Νόκα, παραθέτοντας χαρακτηριστικούς στίχους από την «Ιθάκη» του Κων/νου Καβάφη.




Πηγή: "Πρωινός Λόγος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: