Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

"Νέα Γενιά σε Δράση"

Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου επισκέφτηκε σήμερα 27 Ιουλίου 2011 η ΑΤΥΠΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ» μαζί με την ομάδα ΚΟΙΝ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΚΥΠΡΟΥ.  Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, ΔΡΑΣΗ 1.1., ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ από τα κ-μ της ΕΕ.Το πρόγραμμα ενημέρωση των δύο ομάδων περιελάμβανε την παρουσίαση θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) η οποία πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη της εγκατεστημένης εταιρείας K-REN του ομίλου K&P Energy και συγκεκριμένα από το οικονομικό Δ/ντη κ. Αλέξανδρο Πανταζή. Οι ΑΠΕ τόνισε ο κ. Πανταζής είναι τόσο επίκαιρες όσο ποτέ διότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής καθώς και τα αποτελέσματα της ενεργειακής εξάρτησης των οικονομιών της Ευρώπης από ορυκτά καύσιμα γίνονται εμφανή όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα των πολιτών. 
Οι δύο ομάδες μετά την παρουσίαση στο ΕΤΕΠΗ επισκέφτηκαν τα Φ/Β πάρκα στην περιοχή Περάτη, δήμου Ζίτσας συνολικής έκτασης 27 στεμμάτων και με συνολική εγκατεστημένη ισχύς 400 KW, ικανά να καλύψουν τις ημερήσιες ενεργειακές ανάγκες παραγωγής ενέργειας 120 μέσων νοικοκυριών ενώ παράλληλα συνδράμουν στην ετήσια μείωση της έκκλησης CΟ2 κατά περίπου 600 tn/έτος, ποσότητα που θα απαιτούσε την ύπαρξη 860 στρεμμάτων δάσους για να απορροφηθεί.

Η ξενάγηση στους χώρους των πάρκων πραγματοποιήθηκε από τον τεχνικό διευθυντή του Ομίλου K&P Energy κ. Χαλίλ Χούρι, όπου ενημέρωσε τους νέους για τη διαδικασία ροής εργασιών δημιουργίας, κατασκευής και λειτουργίας των πάρκων καθώς επίσης και για τις ερευνητικές δραστηριότητες της εταιρείας στον τομέα των ΑΠΕ και συγκεκριμένα στο πεδίο της μοντελοποίησης της παραγωγής και της εκτίμησης απόδοσης / απωλειών των Φ/Β πάρκων, μέσω τεχνικών Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η Διοίκηση του ΕΤΕΠΗ ευχαριστεί θερμά τους αρχηγούς – συντονιστές των δύο ομάδων, την κ. Καλαθά από την πλευρά της ελληνικής ομάδας και τον κ. Ψαρά από την κυπριακή ομάδα για την άψογη συνεργασία.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: