Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Η μετονομασία οδού στη Θεσ/νίκη ξεσηκώνει τους εκεί Ηπειρώτες...

Ανάστατοι είναι οι απόδημοι Ηπειρώτες της Θεσσαλονίκης από την απόφαση της Επιτροπής ονοματοθεσίας του Δήμου να εισηγηθεί τη μετονομασία της οδού, που φέρει το όνομα του αείμνηστου Ηπειρώτη «Καθηγητού Βιζουκίδου». Παράλληλα, η ομώνυμη στάση των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης έχει ήδη αλλάξει όνομα και αναφέρεται ως «Αγωνιστών Πανεπιστημίου»! Η «Ηπειρωτική Εστία» Θεσσαλονίκης, με επιστολή της στον «Π.Λ.», ζητά από το Παγκόσμιο Συνέδριο των Ηπειρωτών, που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή στα Γιάννινα, να εκδώσει ανακοίνωση υποστήριξης του αγώνα της για αποκατάσταση της μνήμης του διακεκριμένου Βορειοηπειρώτη Καθηγητή Περικλή Βιζουκίδη.
ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΜΝΗΜΗΣ…
«Τα όσα έχουν ειπωθεί στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, της Επιτροπής ονοματοθεσίας και όσα γράφονται σε πολλές ιστοσελίδες της πόλης και «τρέχουν» στο διαδίκτυο, προσβάλλουν βάναυσα τον Βιζουκίδη, που οι Ηπειρώτες και Βορειοηπειρώτες έχουν κατατάξει το Πάνθεον των επιφανών ανδρών της Ευάνδρου Ηπείρου» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή, που υπογράφουν ο Πρόεδρος της Ηπειρωτικής Εστίας Βασίλης Καυκιάς και η Γενική Γραμματέας Αθηνά Τοτοκώτση.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ…
Ο Καθηγητής Περικλής Βιζουκίδης καταγόταν από το Χλωμό Πωγωνίου, όπου φέτος μάλιστα θα διεξαχθεί στις 14 Αυγούστου το 11ο Αντάμωμα των Πωγωνησίων. Πέθανε το 1956 και μάλιστα οι σημαίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυμάτιζαν μεσίστιες για τρεις ημέρες. Ο Π. Βιζουκίδης ήταν Πρόεδρος πολλών οργανώσεων, μεταξύ αυτών και του Ερυθρού Σταυρού.
 
Πηγή: Πρωινός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: